Rekordgarās desas gatavošanā izmantos 85 kilogramus augstvērtīgu cūkgaļu un vistas gaļu. Kopējais gaļas sastāvs desā būs 85%. 110 m garās desas pagatavošana četriem Rimi šefpavāriem ar pavāru Aikāgaršo jeb Normundu priekšgalā aizņems vismaz piecas stundas.
Mielošanos ar desu atklāja atraktīvais Ēriks Loks. Desu skatītāju klātbūtnē mērīja Lokos, Knīpās un knauķos un pašmāju spēkavīros Raivjos Vidžos. Ar vācu kulinārijas tradīcijām un desas lomu tajās klātesošos iepazīstināja humoriste Jana Kalniņa, kura vairākus gadus studējusi Vācijā un iepazinusi šīs zemes sadzīvi un kultūru.
Foto: Mēra garāko desu Baltijā. Foto (c) Kaspars Garda