Autore, pasaulslavena naturopātijas ārste, grāmatā sniedz padomus, kā apturēt iekaisuma procesus un līdz ar to uzveikt ar tiem saistītās slimības. Pētījumos arvien pārliecinošāk pierādīta saistība starp iekaisuma procesiem organismā un sirds slimībām, artrītu un citiem hroniskiem veselības traucējumiem. Alerģijas pret noteiktiem pārtikas produktiem un nepilnīgi izveidota ēdienkarte bieži pārslogo imūnsistēmu un izraisa plašu iekaisumu. Izmantojot naturopātijas praksē gūto pieredzi, Džesika K. Bleka ir izstrādājusi ārstniecības programmu, kas ļauj izvēlēties un pagatavot ēdienu, lai novērstu iekaisumu un tā sekas.
Lasot šo grāmatu, ne vien uzzināsiet, kā pagatavot brīnumgardus ēdienus, piemēram, vistas kariju, lēcu un riekstu sacepumu, burkānu un ingvera krēmzupu, salātus meksikāņu gaumē un daudzus citus, bet arī noskaidrosiet, kā pārliecināties, kuri produkti jums nāk par labu un ir īpaši vēlami un no kuriem labāk izvairīties. Grāmatā iekļautas vairāk nekā simts vienkārši pagatavojamu un uzturvielām bagātu ēdienu receptes, kā arī interesanta informācija par daudziem produktiem, to īpašībām un ārstniecisko pielietojumu. Liela uzmanība pievērsta arī bērniem piemērotiem produktiem un ēdienu receptēm. “Pretiekaisuma recepšu grāmata” sniedz zinātniski precīzas un ikdienā izmantojamas metodes, kā rūpēties par savu un tuvinieku veselību.
Džesika K. Bleka ir un vairāku atzītu grāmatu autore. Tās palīdzējušas tūkstošiem cilvēku visā pasaulē apturēt iekaisuma procesus organismā un uzveikt ar tiem saistītās slimības. Medicīniskās literatūras kritiķi slavējuši Džesikas K. Blekas darbu, jo tas spējis ne vien uzlabot veselību daudziem cilvēkiem, bet arī palīdzējis izkopt ēdienkarti, iekļaujot tajā viegli pagatavojamus un reizē unikālus ēdienus.
No angļu valodas tulkojis Kristaps Šoriņš.
Foto: Publicitātes foto