Jaunajās pavasara trauku un galda piederumu kolekcijās franču dizaineri lauž klasiskos stereotipus un aicina kļūt drosmīgiem – ļauties radošām idejām, krāsu un materiālu daudzveidībai. „Mix & Match” ir šosezon aktuāla tendence, kas rosina kombinēt materiālus, formas un krāsas, iegūstot saskanīgu un aktuālu rezultātu.
Franču dizaineru ieteikumi kā noformēt galdu saskaņā ar pavasara tendenci „Mix & Match”:
* Ļaut vaļu fantāzijai un radošai izpausmei, atmest aizspriedumus
* Veco kombinēt ar jauno, stiklu - ar porcelānu, metālu un koku, apaļo ar kantaino un citām formām
* Modē ir dabas motīvi: augi, ziedi un citas dārzā un mežā atrodamas veltes (piemēram, pūpoli, ziedoši un plaukstoši zari)
* Košas krāsas, trakas krāsu kombinācijas – piemēram, vienā galda klājumā var izmantot zilu, zaļu, violetu un dzeltenu krāsu
* Glāzes izmantot kā deserta traukus un dekora priekšmetus
„Pirms 15 gadiem Latvijā modē bija vienkrāsaini trauki, vispopulārākie bija baltie un melnie. Taču šo gadu laikā cilvēki ir mainījušies, kļuvuši atvērtāki un priecīgāki. Arī trauku un galda piederumu izvēle tagad ir daudz plašāka un košāka. Šodien mēs vēlamies būt atvērti, radoši, individuāli un krāsaini, izpaust savu personību un dzīves stilu, arī sekot „fen šui” principiem. Un labā ziņa ir – tas viss, kas Jums patīk, tagad ir modē. Trauku modē, gluži tāpat kā apģērbu modē, aktuāli ir jaukt dažādus stilus un krāsas,” atzīst SIA Arkolat prezidente Daina Pečate.
Galda klāšanas un stila eksperti no pasaules lielākā trauku un galda piederumu ražotāja Arc International (Francija) Franklins Fereira (Franclin Ferreira) un Korina Kampione (Corinne Campion), komentējot jauno „Mix & Match” stila tendenci uzsver, ka nav jābaidās arī no košām krāsām, kas dažkārt veido pat trakas kombinācijas – lillā, zils, zaļš, dzeltens utt. Tāpat, šosezon varam būt radoši, kombinējot materiālus, piemēram, stiklu ar koku, metālu un porcelānu. Galdu greznos arī pītie maizes groziņi, un deserts, kas pasniegts konjaka glāzē, kas ne tikai garšos labi, bet arī skaisti izskatīsies uz galda. Turklāt arī galda klāšanas kultūrā ienāk ekoloģiskie elementi – uz traukiem, kā arī galda noformējumā aktuāli ir augu un ziedu motīvi, dažādi dabas elementi.
Franču dizaineri aicina kombinēt arī veco ar jauno. Piemēram, paņemt veco krūzīti un pasniegt tajā tēju vai kafiju uz jaunas, skaistas stikla apakštasītes.
Pasākuma laikā eksperti no Francijas iepazīstināja klātesošos ar jaunajām vīna glāzēm „Vinery Young Vine”, kas paredzētas jauno vīnu baudīšanai. Šīs glāzes izstrādājusi pasaules labāko franču dizaineru un oenologu (vīna speciālistu) komanda. Glāzes ir uzlabotas līdz pilnībai, sasniedzot visaugstāko kvalitātes līmeni – tās ir maksimāli caurspīdīgas, kas lieliski ļauj saskatīt vīna īsto krāsu, bet to forma priecēs vīna baudītājus, jo, dzerot no šīs glāzes, tiek kairinātas visas mēles garšas kārpiņas, sniedzot pilnīgu aromāta buķeti.
Dzīvesstils » Mājoklis
Galda klāšanas tendence „Mix & Match”
easyget.lv, 12.03.2008. 11:15
Otrdien, 11.martā restorānā „Fīlings” franciskā gaisotnē, piedaloties stila ekspertiem no Francijas un skanot Edītes Piafas dziesmām, mediju pārstāvji tika iepazīstināti ar jauno trauku modes tendenci „Mix & Match”.