Izvērtējiet, vai virtuve jums būs vieta, kurā jūs regulāri gatavosiet, vai vieta, kur retu reizi pusdienosiet, vai arī tā būs vieta, kur visai saimei un ciemiņiem savākties kopā. Šie fakti ir būtiski, jo no tā būs atkarīgs virtuves zonējums un tehnikas ierīču daudzums un izvietojums tajā.
Virtuves.lv speciālisti atgādina, ka virtuves iekārtošanā lielākie izdevumi ir jāparedz celtniecības un/vai remontdarbiem, mēbelēm un iekārtām.
Virtuves plānojums ir atkarīgs no platības, un tās iekārtojumā parasti ievēro zonēšanas principu. To, cik daudz skapju un plauktu, ka arī ledusskapja lielumu, noteiks tas, cik lielā skaitā un cik maltītes jūs ieturēsiet mājās, cik bieži iepirksieties un kādus produktus (svaigus, saldētus vai pusfabrikātus) izmantosiet gatavošanas procesā. Šie paši kritēriji svarīgi arī darba virsmu izvietojumam un garumam, jo, nenoliedzami, svaigu produktu sagatavošanai nepieciešams daudz vairāk vietas kā pusfabrikātu gatavošanā.
Iekārtojot virtuvi, speciālisti iesaka pievērst uzmanību, lai ikdienā izmantojamos virtuves tosterus, sulas spiedes, kafijas automātus varētu turēt pastāvīgi pieslēgtus kontaktligzdām.
Retāk lietojamo ierīču uzglabāšanai varēsiet izmantot augstākos plauktus, atvēliet vietu tīrīšanas līdzekļiem un atkritumu savākšanai.
Lai plīts uzkopšana pēc gatavošanas aizņemtu pēc iespējas mazāk laika, būtu vērts apsvērt keramiskās plīts virsmas iegādi, tāpat pārējām darba virsmām izvēlēties kvalitatīvus un viegli kopjamus materiālus.
Iekārtojot virtuvi, neaizmirstiet par tvaika nosūcēju, kas nodrošinās ne tikai gatavošanas aromāta neizplatīšanos visās telpās, bet arī novērsīs kondensāciju.
Mūsdienās trauku mazgāšanas procesu atvieglina trauku mazgājamā mašīnā, tomēr lielo katlu un pannu mazgāšanai būs vajadzīga izlietne un trauku žāvējamā plate.
Dzīvesstils » Mājoklis
Interneta veikala www.virtuves.lv speciālistu ieteikumi par virtuves zonas iekārtošanu
www.virtuves.lv, 17.12.2008. 12:34
Pirms iekārtojiet savu virtuvi, kārtīgi apdomājiet un novērtējiet, cik daudz laika jūs tajā pavadīsiet. Virtuves iekārtojumam jābūt ergonomiskam, lai tā būtu praktiska un ērta.