Pasākumi
Restorāns Cydonia
Latvijā audzē Japānas krūmu cidoniju. Tautā to mēdz dēvēt arī par ziemas citronu tās vērtīgo uzturvielu dēļ. Tai ir izteikta un patīkama garša, ko nevar sajaukt ne ar vienu citu. Mūsu šefpavārs Alvis meklē dažādus veidus, kā iekombinēt to ēdienu receptēs, lai garšu buķete būtu kuplāka. Mēs esam par ēdiena baudīšanu! Pareizi pagatavots ēdiens spēj radīt dažādas asociācijas un uzburt mirkli, kas ir neaizmirstams. Visgardākās lietas ir vienkāršas, bet ne vienveidīgas. Māksla ir atrast un savienot pareizās sastāvdaļas un proporcijas. Šajā ziņā pavārmāksla ir pielīdzināma deju horeogrāfijai. Restorāns veidots vienkāršā, demokrātiskā un nedaudz etniskā stilā, pievēršot uzmanību plānotajai funkcijai – “gastro-pub”, izmantojot esošās telpas priekšrocības – ķieģeļu sienas, betona grīdas -, un integrējot koka un mitruma izturīgā finiera objektus. Restorāna kompozīcijas centrs ir telpu sadalošā arku siena, kura no abām telpas pusēm apšūta ar koka dēļiem; no sienas uz visām telpas pusēm „izaug” brīvstāvošs daudzfunkcionāls bārs, kas apšūts ar tādiem pašiem dēļiem, kā centrālā siena, virsmas blokos izmantojot mitruma izturīgo finieri.