Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Epopeja par "Alises" izrādīšanu turpinās

kinokino.lv, 25.02.2010. 13:56

Tima Bērtona jaunākā darba "Alise Brīnmuzemē" izrādīšana Odeon kinoteātros Lielbritānijā un citur ir apdraudēta, jo studija Disney vēlas izlaist filmas DVD par mēnesi ātrāk nekā parasti.
Epopeja par "Alises" izrādīšanu turpinās

Odeon ir viens no lielākajiem kino operatoriem Lielbritānijā. Odeon kopā ar Vue un Cineworld kontrolē 75% no visa Lielbritānijas tirgus.

Tagad, kā ziņo Variety, cits kinoteātru milzis un Odeon konkurents - Vue ir apstiprinājis, ka ALISI izrādīs. Tas ir nozīmīgs atbalsts Disneja studijas plāniem. Vue pat esot paziņojuši, ka ALISE nebūs vienīgā filma, kam viņi piekristu saīsināt demonstrēšanas periodu uz lielā ekrāna.

Vienkāršajam skatītājam šī ziņa, iespējams, neko neizsaka, taču studijas, izplatītāju un demonstrētāju ķīviņi par laika posmu starp filmas kino pirmizrādi un iznākšanu uz DVD ir būtiska ziņa industrijas dalībniekiem. Visas iesaistītās puses ir vienisprātis, ka šis precedents noteikti liks arī citām studijām saīsināt „logu” (laika starpību), tādējādi mainot principus vispār. It kā mēneša starpība nav tik liela, taču, ja runa ir par lielajiem tirgiem (kā Lielbritānija, piemēram), jāņem vērā miljonu apgrozījums, tātad, lielāka peļņa vienai pusei, mazāka peļņa otrai. Protams, ka katra puse vēlēsies labākus un stabilākus nosacījumus sev. Tādēļ šī diskusija sākās.

Latviju šī ziņa un diskusija starp studiju, izplatītājiem un demonstrētajiem teju neietekmē nemaz, ņemot vērā tirgus mērogus (respektīvi, mazo kino un DVD tirgu) un citus apstākļus – nelegālos, tas ir, augsto pirātisma apjomu, ieskaitot. Redzēsim, kā rīkosies citas studijas citu filmu sakarā, taču šķiet, ka šis tas mainās.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV