Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz sarunu ar Raimondu Ozolu

Gunta Kāle, 06.05.2010. 09:06

Trešdien, 12. maijā, plkst.17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejs (Pils laukumā 2) cikla “Latvijas mūziķi muzejam” ietvaros aicina uz sarunu ar Raimondu Ozolu. Šis ir otrais cikla pasākums; martā muzejā viesojās komponists Arturs Maskats.

Raimonds Ozols ir profesionāls mūziķis, kurš izceļas ar neparastu daudzpusību –  viņš ir viens no retajiem akadēmiski izglītotajiem vijolniekiem, kurš spēlē dažādu stilu mūziku, atskaņojot to gan uz akustiskās, gan elektriskās vijoles.  Sadarbojoties ar R. Ozolu, viņa spēles izcilo kvalitāti pie koncertmeistara pults un kameransambļu sastāvā novērtējuši daudzi pasaules diriģenti un solisti. Raimonda Ozola spēlē apvienojas tehniska meistarība un mākslinieciski piepildīts sniegums.

„Kad pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertmeistara pults ir Raimonds Ozols, orķestris skan daudz labāk un arī ieskaņojums tiek veikts trīs reizes ātrāk,” stāsta Rīgas skaņu ierakstu studijas vadītājs Aldis Ermanbriks.

Pasākuma laikā Raimonds Ozols muzicēs gan uz akustiskās, gan elektriskās vijoles un izpildīs gan klasikas skaņdarbus, gan populārās un džeza mūzikas aranžējumus. Par dzīvi kopumā un dzīvi mūzikā Raimondu Ozolu iztaujās muzeja kolekciju kuratore, muzikoloģe Inese Žune. Ikvienam ir iespēja pirms pasākuma uzdot mūziķim savus jautājumus, rakstot uz e-pasta adresi gunta.kale@rmm.lv, – atbildes saņemsiet pasākuma laikā.

Atbilstoši cikla Latvijas mūziķi muzejam tradīcijai Raimonds Ozols nodos muzeja krātuvei kaut ko no sava personīgā arhīva. Tieši ko – to uzzināsiet pasākumā!

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstādes Mūzikas instrumenti Latvijā apmeklējums).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV