Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Izvēlēti „Rīgas vīrusa" dalībnieki

Zane Dzene, 08.09.2010. 12:46

Starptautiskais kino forums „Arsenāls" uzsāk starptautisku kino profesionāļu apmācības programmu „Rīgas vīruss", kas turpmāk ik gadus notiks festivāla laikā. Šogad tas pulcina 20 dalībniekus ar 10 filmu projektiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Armēnijas un Gruzijas. Dalībniekiem tiek piedāvāta intensīva četru dienu programma, kuras ietvaros notiek scenāriju attīstīšanas un filmu mārketinga darbnīcas, lekcijas, gadījumu studijas (case studies) un projektu prezentācijas.
Izvēlēti „Rīgas vīrusa" dalībnieki

No divdesmit pieciem kino profesionāļu apmācības programmai „Rīgas vīruss" pieteiktajiem filmu projektiem tika izvēlēti desmit. Scenāriju attīstīšanas darbnīcā piedalīsies projektu „Shinig Waltz" un „Hamlet" (abi no Armēnijas) autori, gruzīni ar „Instructions of Divorce", lietuviešu „The Queen is Asleep", kā arī viens projekts no Latvijas – režisora Kārļa Vītola „Gilgamesh" (scenārija autore Inga Ābele). Darbnīcu vadīs zviedru scenārists un „Thunbergs Manusverstad" vadītājs Monss F. G. Tunbergs.

Filmu mārketinga darbnīcā ar saviem projektiem piedalīsies armēņu projekta „Alpine Violet" veidotāji, „Saga of Soviet Man" (Gruzija), igauņu „Heart of the Wolf", kā arī divi projekti no Latvijas – režisores Aijas Bley „In the Tight Circle" (producente Kristīne Kušnere) un režisora Olafa Okonova „Riverside of Freedom" (producente Guna Stahovska). Šo darbnīcu vadīs norvēģiete, mārketinga menedžere Hēge Astrupa-Sannuma.

„Rīgas vīruss" norisināsies kim? no 20. līdz 23. septembrim. To rīko Starptautiskais kino forums „Arsenāls" un Armēnijas starptautiskā kinofestivāla „Zelta aprikoze" organizatori, pateicoties „MEDIA International" finansiālajam atbalstam. „Rīgas vīrusa" mērķi – sniegts padziļinātu ieskatu dalībvalstu, kā arī starptautiskajā kino tirgū, sekmēt sadarbību un kopprodukcijas starp Baltijas un Kaukāza reģiona filmu veidotājiem un veicināt pieredzes un zināšanu apmaiņu.

Vairāk info: www.arsenals.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV