Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Viroterapija aizsākta

Zane Dzene, 25.09.2010. 16:57

20. septembrī savu darbu sāka „Rīgas vīruss", kuru organizē Starptautiskais kino forums „Arsenāls", sadarbojoties ar Erevānas Starptautisko kino festivālu „Zelta aprikoze", pateicoties „MEDIA International" finansiālajam atbalstam. „Rīgas vīruss" ir starptautiska kino profesionāļu apmācības programma, kurā šogad piedalās dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Armēnijas un Gruzijas.
Viroterapija aizsākta

Šogad „Rīgas vīrusā" piedalījās 20 dalībnieki ar 10 filmu projektiem no 5 valstīm, un mācību programmā bija iekļautas lekcijas un darbnīcas scenāriju attīstīšanā un filmu mārketingā. Latviju pārstāvēja Guna Stahovska un Olafs Okonovs ar spēlfilmas „Brīvības krastmala" projektu, Aija Bley un Kristīne Kušnere ar dokumentālās filmas projektu „Šaurā lokā" un Kārlis Vītols un Inga Ābele ar pilnmetrāžas animācijas filmas „Gilgamešs" projektu.

Kino foruma „Arsenāls" direktore Sonora Broka „Rīgas vīrusa" svinīgajā atklāšanā pauda cerību, ka tas pārvērtīsies par vēl vienu brīnišķīgu Latvijas nozīmīgākā kinovides notikuma „Arsenāls" satalītpasākumu, kura mērķi ir skaidri definēti un ļauj jau tagad nojaust lieliskus rezultātus.

„Rīgas vīrusā" kā darbnīcu vadītaji piedalījās kino profesionāļi no Skandināvijas valstīm. Zviedru scenārists un scenāriju konsultants Monss F.G. Tunbergs vadīja scenāriju attīstīšanas darbnīcu, filmu mārketinga darbnīcu vadīja norvēģu filmu distribūcijas kompānijas „SF Norge" mārketinga menedžere Hēge Astrupa Sannuma.

Kā vieslektori „Rīgas vīrusā" piedalījās Vigberts Mošals, filmu pārdošanas aģents no Vācijas, un zviedru producents Magnuss Paulsons, kurš dalījās savā pieredzē par filmas „Sala aizkostie" (tā tika demonstrēta Fantāzijas filmu festivālā 2007. gadā) ļoti veiksmīgo distribūciju starptautiskajā kinotirgū.

„Rīgas vīrusu" 23. septembrī noslēdza dalībnieku filmu projektu prezentācija jeb t.s. pičings, kuru noklausīties bija ieradušies gan „Arsenāla" ārvalstu viesi, gan vietējie kino profesionāļi, kā arī kino studenti un citi interesenti.

Interesanti, ka „Rīgas vīrusam" ir vārdabrālis, par ko „arsenāliešus" ar veiksmes vēlējumiem informēja Latvijas Viroterapijas centrs, projekta vadītājai Dacei Līdumniecei jau 20. septembrī nosūtot vēstuli:

„Labdien, cien. Arsenāl!
Ar interesi izlasījām, ka nosaukums – „Rīgas vīruss" ir guvis plašāku skanējumu, papildinot arī „Arsenāla" krājumus.
„Arsenālam „varētu būt interesanti uzzināt, ka „Rīgas vīruss" ir ne tikai tēlains izteiciens, bet arī konkrēts Latvijas zinātnieku izgudrojums kopš 1960. gadiem, kas saīsinātā versijā saucas „Rigvir". „Rigvir" – unikālas, vīrusu saturošas zāles onkoloģisko slimnieku ārstēšanai jeb dzīvs vīruss, kas cilvēka organismā spēj identificēt un iznīcināt vēža šūnas. Tikai pavisam nesen „Rigvir" ir kļuvis brīvi pieejams daudziem vēža pacientiem.
Latvijas Viroterapijas centrs ir specializējies šī vīrusa pielietošanā un tikai priecājas, ka zināmais vārdu salikums izskan tik pozitīvā pasākumā kā „Arsenāls".
Lai veicas!
Latvijas Viroterapijas centrs"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV