Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Sigitas Jevgļevskas soloprogramma „Avotā plaukstas mērkt..." Lāčplēša dienā izskanēs Liepājas teātrī

Zanda Borga, 22.10.2010. 17:14

Ceturtdien, 11. novembrī, plkst.19:00 par godu Lāčplēša dienai Liepājas teātrī ar savu soloprogrammu „Avotā plaukstas mērkt" (par Latviju...) uzstāsies aktrise Sigita Jevgļevska. Ar šo koncertprogrammu aktrise viesojusies vairākās Latvijas pilsētās (arī Liepājā), taču pirmo reizi tā izskanēs uz Liepājas teātra skatuves.
Sigitas Jevgļevskas soloprogramma „Avotā plaukstas mērkt..." Lāčplēša dienā izskanēs Liepājas teātrī

Muzikāli literārā programma izveidota 2009. gadā un tajā iekļautas Sigitai un klausītājiem tuvas un mīļas dziesmas. Koncertā līdzās pašas Sigitas, Jāņa Lūsēna, Jāņa Strazda, Zigmāra Liepiņa, Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna un citu autoru dziesmām, skanēs arī latviešu autoru dzeja.

Latviešu komponistu dziesmas un dzeja Sigitas Jevgļevskas koncertprogrammā "Avotā plaukstas mērkt" izskan kā cilvēcības meklējumi pēc tīrā un sirdsskaidrā. Laiks un realitāte, kuru arvien skaudrāk izjūtam, koncertā kļūst reizē mirklīga un mūžīga, mierinoši atgādinot, ka sāpes norimst. Lai arī skatītājus un aktrisi šķir skatuve, Sigitai ar atmiņu stāstījumiem izdodas panākt ciešu tuvplānu, kas nekļūdīgi atklāj ikviena viņas žesta, acu skatiena un pat nopūtas patiesumu un cilvēcisko pieredzi, kas tik tuva un pazīstama ir katram klausītājam.
Aktrise muzicēs kopā ar mūziķiem Jāni Strazdu (taustiņinstrumenti), Māri Kupču (akustiskā ģitāra) un Māri Zīlmani (sitamie instrumenti).

„Koncerts sniegs iespēju uz mirkli apstāties, padomāt un piedzīvot gaišu brīdi šajā neziņas pilnajā ikdienā," sola pati aktrise.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV