Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Finčers producēs filmu par fotogrāfi Langi

kinokino.lv, 01.08.2011. 12:03

Deivids Finčers producēs biogrāfisku filmu par ievērojamo ASV Lielās depresijas laika fotogrāfi Doroteju Langi, raksta Total Film.
Finčers producēs filmu par fotogrāfi Langi

Filmas scenāriju rakstīs Andžela Vorkmena, topošās filmas "Brontë" scenārija autore, bet režija tika uzticēta dokumentālistam Leslijam Dektoram. Finčera līdzdalība filmā, iespējams, palīdzēs tai sasniegt plašāku skatītāju loku.

Doroteja Lange ir dzimusi Ņūdžersijā 1895.gadā, un ir ierindojama starp nozīmīgākajiem fotogrāfiem, kas dokumentējuši Amerikas Savienotās valstis Lielās depresijas laikā. Viņas slavenākais darbs „Māte imigrante" (1936) kļuva par vienu no Lielās depresijas simboliem, un esot iedvesmojusi Džonu Steinbeku uzrakstīt romānu „Dusmu augļi".

Fotomākslinieces Langes sasniegumi ir vēl ievērojamāki, ņemot vērā, ka bērnībā viņa pārcietusi bērnu trieku, kā rezultātā visu atlikušo mūžu viņai nācās klibot un cīnīties ar citām slimības radītām komplikācijām.

Šobrīd Finčers strādā pie filmas "Meitene ar pūķa tetovējumu" pēcapstrādes. Zviedru rakstnieka Stīga Lārsona romāna ekranizācija uz ekrāniem gaidāma šā gada 26.decembrī.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Dorotejas Langes ikoniskā fotogrāfija "Māte imigrante"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV