Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Svētceļnieks" uzsāk Latvijas tūri ar pirmo pieturu "Labā Dabā"

Maija Pavlova, 04.08.2011. 14:03

Sestdien, 6. augstā, plkst. 13:00 Līgatnes pagasta "Ratniekos" festivāla "Laba Daba" apmeklētājiem būs iespēja noskatīties izrādi "Svētceļnieks".
"Svētceļnieks" uzsāk Latvijas tūri ar pirmo pieturu "Labā Dabā"

"Svētceļnieks" tapa 2010. gadā, kad pēc veiksmīga lugas lasījuma jaunais režisors Kārlis Krūmiņš nolēma darbu iestudēt kopā ar saviem bijušajiem kursa biedriem – Juri Joneli, Valteru Sīli – un toreizējo Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) studentu Arti Drozdovu. Laika gaitā Jura Joneļa vietā stājās Kaspars Aniņš, kurš šogad absolvēja LKA aktiermākslas programmu.

"Svētceļnieks" ir stāsts par kāda pareizticīgā ērkšķaino ceļu uz patiesību. Atrast savas dzīves mērķi un aicinājumu ir svarīgs, taču nebūt ne vienkāršs uzdevums. Tas prasa drošu sirdi, stipru garu un uzdrīkstēšanos. Izrādes veidotāji aicina skatītājus uzdrošināties un doties līdzi viņiem ceļā, lai iepazītu pašiem sevi.

Izrāde guvusi vietējo skatītāju atsaucību, un šogad tika iekļauta Latvijas Jaunā teātra institūta rīkotajā Latvijas izrāžu skatē 2011, kur to atzinīgi novērtēja arī ārvalstu teātra profesionāļi.

Ar šo pasākumu Ģertrūdes ielas teātris aizsāk "Svētceļnieka" viesizrāžu sēriju Latvijā – šajā teātra sezonā izrāde priecēs arī tos skatītājus, kas dzīvo ārpus galvaspilsētas. Nākamā viesizrāde plānota oktobra beigās Durbē, mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālā "Zemlika", par citām norises vietām un laikiem tiks ziņots atsevišķi.

Autori: Houka Bros
Režisors: Kārlis Krūmiņš
Spēlē: Valters Sīlis, Kaspars Aniņš, Artis Drozdovs, Kārlis Krūmiņš

"Tas var izklausīties ērmoti, bet patiesība vien ir, ka viss viļņojas kā okeāns un ir savstarpēji saistīts; pieskaries kaut kam, un tas atbalsosies pasaules otrā malā. Pieņemsim, ka ir ērmoti lūgt putniem piedošanu, bet arī putniem būtu labāk, tāpat bērniem un visiem dzīvniekiem tavā tuvumā, ja tu pats būtu kaut mazdrusciņ labāks kā tagad. Viss ir kā okeāns, es jums saku".
Kristians Smedss

Kad: 6.augustā pl.13:00
Kur: starptautiskajā mūzikas festivālā "Laba Daba", Līgatnes pagasta "Ratniekos"
Ieejas maksa: festivāla apmeklētājiem – bez maksas, ieejas maksa uz abām festivāla dienām: 18 Ls, vienai dienai: 12 Ls.

Plašāka informācija: www.git.lv, www.labadaba.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV