Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Festivāla Survival Kit 3 programma Baltajā Naktī

Elīna Cire, 09.09.2011. 17:08

Laikmetīgās mākslas festivāls Survival Kit 3 10. septembrī aicina uz Sestdienas skolu.
Festivāla Survival Kit 3 programma Baltajā Naktī

Jau no plkst. 12.00 būs iespējams aplūkot 50 mākslinieku veikumu piecos Ģertrūdes ielas 32 stāvos. Pašā dienvidū plkst. 15.00 sāks darboties modesTalka, kurā ikviens ir aicināts no apnikuša tērpa ar dizaineru palīdzību uzmeistarot jaunu. Pievakarē no plkst 18.00 apmeklētāji varēs klātienē vērot franču mākslinieka Leo Kvivro dzīvo sienas gleznojumu, kā arī uzzināt daudz vērtīga diskusijā „Runājošie portreti", kur savos nākotnes redzējumos dalīsies zinātnieks Mārci Auziņš, astrologs Ivo Puriņš, psihoterapeits Viesturs Rudzītis un sociālantropologs Roberts Ķīlis. Plkst. 18.00 sāksies arī īsfilmu programma „Apsēstība šodien – realitāte rīt?", ko veidojusi starptautiskā īsfilmu festivāla 2Annas kuratore Līva Rubene.

Survival Kit 3 Baltajā naktī:

PIEDALIES modesTalka
plkst. 15.00-21.00;
plkst. 21.00: modes skate Zālē
modesTalkas ir pasākumi, kuros dalībnieki palīdz cits citam radīt jaunus tērpus un aksesuārus no drēbēm un dažādām lietām, kuras katrs var atrast savās mājās, bet vairs ikdienā neizmanto. modesTalkā tiek aktualizēts gan vides, gan radošās domāšanas aspekts – savas vecās lietas nevis izmest ārā, bet apdomāt, ko citu no tā varētu izveidot un to radīt, turklāt darot kopā ar citiem, šādā veidā mācoties viens no otra.
Aicinām pieteikties modesTalkai, sazinoties ar Rūtu Kronbergu: ruta.kronberga@gmail.com, mob.tālr. 282 52 648
Rīko: HPP in Latvia un Recycled.lv. "Humana People to People in Latvia" ir nevalstiskā organizācija ar mērķi veicināt sabiedrības izpratni par attīstības jautājumiem, aicinot ikvienu indivīdu apzināties savu lomu mūsdienu pasaulē un uzņemties aktīvu un atbildīgu rīcību tās veidošanā. Recycled.lv ir dizaina grupas ZAFTE (dizaineres Ingrīda Zābere un Ināra Gauja) uzsākts projekts ar mērķi padarīt lietu atkārtotu izmantošanu prestižu, atraktīvu un filozofiski nozīmīgu.
..............................................................................................................
NOTIKUMS NĀKOTNE IR TAGAD
Leo Kvivro (FR)
plkst.18.00-01.00 Izstādē
Franču mākslinieks Leo Kvivro (Léo Quivreux) Baltās nakts ietvaros festivāla SURVIVAL KIT ēkā veidos sienas gleznojumu – savu vīziju par Rīgas pārmaiņām tālākā nākotnē. Mākslinieks būs sastopams visas nakts garumā.
...........................................................................................................
DISKUSIJA RUNĀJOŠIE PORTRETI
plkst.18.00-20.00 Lasītavā
Vai Cilvēks var mainīt savu Nākotni? Un kā Nākotne iespaido mūsu Tagadni? Vai un kāpēc mūsdienu cilvēks baidās no Nākotnes un vienlaikus - kāpēc vienmēr cer uz labāku Nākotni? Visdažādākie jautājumi un atbildes par un ap Nākotni kopā ar interaktīvā mākslas projekta "Runājošie portreti" dalībniekiem klātienē un videoversijās. Dalībnieku vidū - zinātnieks Mārcis Auziņš, psihoterapeits Viesturs Rudzītis, sociālantropologs Roberts Ķīlis, astrologs Ivo Puriņš. Rīko: Anete Lesīte
..........................................................................................................

ĪSFILMU PROGRAMMA APSĒSTĪBA ŠODIEN – REALITĀTE RĪT?
Plkst. 18.00-01.00 Kinozālē ENG
Vienmēr jauneklīgajā, radošiem eksperimentiem atvērtajā īsmetrāžas formātā radītais aizvien ļāvis turēt roku uz iespējamās kino nākamības pulsa un konstatēt iezīmes un scenārijus, kas būtiski
ne tikai šī brīža, bet jau nākamās paaudzes kontekstā.
Filmas: Dzimumzīme (The Mole), rež. Ieva Putniņa, LV; Popzvaigznes nāve (Death of a Pop Star), rež. Gregs Lozers, ASV; Tehnopole (Teclópolis), rež. Havjers Mrads, ARG, Sistēma, rež. Armands Začs, LV; Iznīcība II (Extinción II), rež. Fernando Usons, (ES), Pirmie augļi (Prémices), rež. Pao Paiksao, (CH).
Programmas kuratore Līva Rubene.

Survival Kit 3 notiek bijušajā skolas ēkā Ģertrūdes ielā 32 (ieeja no pagalma).

Survival Kit 3 darba laiks 10. septembrī (Baltajā naktī) 12.00 – 01.00.

Ieeja Survival Kit 3 Baltajā naktī bez maksas.

Informācija: www.survivalkit.lv

Survival Kit 3 organizē: Laikmetīgās mākslas centrs, www.lcca.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV