Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Noslēdzies Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS 2012

EasyGet.lv, 03.06.2012. 15:45

Ar apbalvošanas ceremoniju un apbalvoto filmu skati noslēdzies Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS 2012 - Kulturāla atpūta, informē festivāla producente Amanda Boka.
Noslēdzies Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS 2012

Festivāls norisinājās no 28. maija līdz 3. jūnijam kinoteātros Splendid Palace, Kino Citadele, KSuns un Tabakas fabrikā. Kopumā notika 24 kino seansi: sešas Starptautiskā konkursa programmas, divas Baltijas konkursa programmas, kā arī īpašas Eiropas Kinoakadēmijas filmu programmas „Short Matters!" un avangarda kino pioniera Jonas Mekas retrospektīvas. Kā īpašais festivāla notikums šogad bija pasaulē pirmās interaktīvās filmas „Kinoautomat" seansi – šovi. Festivāla gaitā 2ANNAS arī sumināja Igaunijas kino ar 100 gadu jubilejai veltītu klasiķu īsfilmu programmu.

Trešdienas, 30. maija naktī, notika oficiālā festivāla atklāšana. Šogad par notikuma vietu bija izvēlēts Natālijas Draudziņas vidusskolas baseins, kurā pulcējās simtiem festivāla draugu, atbalstītāju un fanu. „Ekrāns ūdenī, nāras krastā, uzvalciņi – ģērbtuvēs!" – tāds bija atklāšanas pasākuma uzsaukums, un sanākušie viesi ne tikai izbaudīja režisoru Toma Auniņa un Normunda Griestiņa gatavotos priekšnesumus, bet līdz pat vēlai naktij peldējās.

Ieturot ieņemto stilistisko virzienu, arī noslēguma ceremonija bija spilgta, pārsteidzoša un ar oriģinālu scenogrāfisko risinājumu. Vadītāja lomā iejutās MC KOK.

Festivāla žūrijā šogad piedalījās Aija Bērziņa (studijas Tasse Film producente) un Agnese Surkova (filmu programmu kuratore, fotogrāfe) no Latvijas, Kristofers Heilss (kino pētnieks) no Anglijas, un Lorenss Boiss (kino kritiķis, žurnālists un Igaunijas īsfilmu festivāla Spleepwalkers radošais direktors) no Igaunijas.

Baltijas konkurss

Stikla diploms/atzinība:

Brokastis Zaļumos / Breakfast on the Grass, rež. Erik Alunurm, 4:30', animācija, Igaunija

Relaks tūre simpātijas balva:

Sterilā zona, rež. Lauma Balode, 25:34', spēlfilma, Latvija

Labākā latviešu filma:

Noklausīšanās / Audition, rež. Dāvis Kaņepe, 8:43', spēlfilma, Latvija

Grand Prix

Mušu dzirnavas / Fly Mill, rež. Anu-Laura Tuttelberg, 7:17', animācija, Igaunija

Starptautiskais konkurss

Stikla diplomi/atzinība:

Sole / La Sole, Angele Chiodo, Francija, 2011, dokumentālā filma / animācija, 15'

Armadingen, Philipp Käßbohrer, Vācija, 2011, spēlfilma, 23'

Moxie, Stephen Irwin, Lielbritānija, 2011, animācija, 5:40'

Ģipša Annas:

Frozen Stories, Grzegorz Jaroszuk, Polija, 2011, spēlfilma, 26:35'

All Men are Called Robert, Marc-Henri Boulier, Francija, 2010, spēlfilma, 5:50'

In Your Interest, Jimmy Olsson, Zviedrija, 2012, spēlfilma, 10'

Grand Prix

Il Capo, Yuri Ancarani, Itālija, 2012, dokumentāla / eksperimentāla filma, 15'

Visu informāciju meklējiet www.2annas.lv

Festivālu organizē: filmu studija „Urga" un TJN „Annas 2". Festivālu atbalsta: Rīgas Dome, Valsts kultūrkapitāla fonds, Čehijas Republikas vēstniecība Rīgā, Kino Citadele, Splendid Palace, Ksuns, Autobrava, TNT. Informatīvais atbalsts: Satori, Diena, Veto, LR3, Radio Naba, LNT, Kanāls 2, Riga This Week, Market Media, EuroAWK.

Foto: Kadrs no filmas "Brokastis Zaļumos". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV