Latvieši ir vieni no aktīvākajiem sēņotājiem Eiropā. Mēs sēnes uzturā lietojam jau izsenis, kas daudzām citām tautām ir pārsteigums. Lai gan kopumā esam labi sēņu pazinēji, nereti tomēr rodas pārpratumi un pat traģiski gadījumi. Vēl joprojām sabiedrībā valda maldīgi uzskati un stereotipi, par kuriem mikologiem atliek vien pasmaidīt. Tādēļ Dabas vakarā piedalīties un konsultēties ar vieniem no Latvijas labākajiem speciālistiem aicināts ikviens interesents, kam radušās kādas neskaidrības vai jautājumi par sēnēm.
Dabas vakara apmeklētāji varēs noskaidrot atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par sēnēm, uzzināt interesantākos atgadījumus no sēņu pētnieku pieredzes un apgāzt stereotipus, kā, piemēram, vai pēc garšas vai smaržas var pateikt, vai sēne ir ēdama? Izrādās, ka nevar. Daudzām indīgām sēnēm var būt laba garša un smarža. Piemēram, indīgākā Latvijas sēne zaļā mušmire smaržo pēc medus un garšo pēc riekstiem.