„Klods Monē” ir plaukstošs franču restorāns Maskavā, tāpēc tajā rīko Krievijas un Francijas prezidentu tikšanās. Restorāna šefpavārs gatavojis gan saldus, gan sāļus ēdienus. Viņš mazliet uztraucas, bet ir drošs, ka nekritīs kaunā. Lieliskais restorāna personāls visādi cenšas viņam iztapt. Taču komanda cieš sakāvi, un restorāns jāslēdz.
Tomēr „Kloda Monē” īpašnieks Dmitrijs Nagijevs (pazīstamais Krievijas izklaides industrijas darbinieks tēlo sevi) nebēdājas. Viņš kopā ar šefpavāru nolemj atvērt jaunu restorānu – šoreiz Parīzē. Uz mīlas un gardēžu pilsētu viņi ved līdzi visu kulināru komandu, un to gaida liels, gards un bez šaubām neticami jautrs darbs. Ēdienu frančiem gatavos pavārs Maksims, kas mūždien ievāra putru. Par to, lai viss labi izskatītos, jāgādā seksuālajai menedžerei Viktorijai, kas putrai piemet pa pipariņam.
Pat skatītājiem ar visizsmalcinātāko gaumi patiks gan vasarīgā Parīze, gan kolektīvs, kas mazdrusciņ nojūdzies darba un garda ēdiena dēļ, tāpat kā visizsmalcinātākajiem gardēžiem iet pie dūšas viņu ēdieni. Taču velti cerēt, ka viss ies kā smērēts, ja krievi apņemas gatavot elitei franču ēdienus.
Virtuve Parīzē/ Кухня в Париже
Pirmizrāde Latvijā: 09.05.2014
Režisors: Dmitrijs Djačenko
Lomās: Dmitrijs Nazarovs („Spiegs”), Marks Bogatirjovs („Čempioni”), Dmitrijs Nagijevs („Ko tie vīrieši dara!”), Jeļena Podkaminska („Par ko runā vīrieši”) u.c.
Žanrs: komēdija
Valsts: Krievija, 2014
Foto: Publicitātes foto