Jaunā "Valmiermuižas alus" receptūras izstrāde un brūvēšana prasīja turpat pusgadu. Lai izvēlētos augstākās kvalitātes izejvielu piegādātājus, tika apmeklētas vairākas slavenas apiņu audzētavas Vācijā. Īstā alus "smeķa" atklāšanai tika izmēģinātas un nobaudītas vairāk nekā desmit tradicionālas latviešu alus receptes, līdz tika atrasta pati gardākā.
"No citām mazajām alus darītavām atšķiramies ar to, ka mūsu mērķis ir būt patiesai "alus darbnīcai". Lai nodrošinātu nemainīgu dabīgā "Valmiermuižas alus" kvalitāti un garšu, mēs to brūvējam maz un pēc tradicionālās metodes. Lai mūsu alus iegūtu bagāto garšu, to brūvējam pēc senas receptes, izmantojot tikai augstākās kvalitātes dabīgās izejvielas, un ievērojot nepasterizētam alum nepieciešamo nesteidzīgu brūvēšanas un filtrēšanas procesu, kas aizņem vienu mēnesi. Šis ir alus patiesiem alus cienītājiem," uzsver Aigars Ruņģis, SIA "Valmiermuižas alus“ līdzīpašnieks.
Par SIA “Valmiermuižas alus”:
SIA “Valmiermuižas alus“ ir mazā muižas alusdarītava Latvijā. Tā atrodas leģendām apvītās Valmiermuižas vēsturiskajā teritorijā. Valmierā pirmā alusdarītava ekspluatācijā tika nodota 2008. gada rudenī. Tās celtniecībā un teritorijas sakopšanā tika ieguldīti 2,4 miljoni latu.
Latvijā un pasaulē » Sadzīve
Ekskluzīvais "Valmiermuižas alus" pirmoreiz pieejams Rīgā
Maija Dulle, 18.03.2009. 09:54 | komentāri (5)
Pirmoreiz Rīgā nobaudāms Latvijas jaunākās alusdarītavas SIA "Valmiermuižas alus" brūvētais dabīgais gaišais alus. Pašlaik izlejamo "Valmiermuižas alu" visi alus cienītāji var nogaršot vienīgi jaunākajā Rīgas bārā "R'n'Riga".