„Velte Eko” Latvijā darbojas kopš 1996. gada un ir pilnībā vietējā kapitāla uzņēmums. Tā ražotnē Tukuma rajonā tiek nodarbināti aptuveni 30 cilvēku. Pateicoties ražotnes veiksmīgajai atrašanās vietai, liela daļa piegādātāju ir vietējie zemnieki, kas nodarbojas ar dārzeņu audzēšanu. Līdztekus sadarbībai ar zemnieku saimniecībām „Velte Eko” uzsācis audzēt arī savus dārzeņus, ierīkojot 8 hektārus lielo gurķu lauku un nākotnē plānojot audzēt arī citus dārzeņus.
Ražotnes vadītājs Vladimirs Spičonoks saka: „Gan iegādājoties dārzeņus no zemniekiem, gan audzējot tos pašu spēkiem, mēs dodam savu ieguldījumu vietējo ražotāju atbalstam, kas ir īpaši nozīmīgi šodienas ekonomiskajā situācijā.”
Palielinot piegādē iesaistīto zemnieku saimniecību loku, kā arī paplašinot savu darbības profilu un konservu ražošanai pievienojot dārzeņu audzēšanu, „Velte Eko” ir veiksmīgi attīstījies, lai uzsāktu eksportu uz ārvalstīm. Patlaban uzņēmums uzsācis eksportu uz mūsu kaimiņvalstīm – Lietuvu un Igauniju, bet turpmākie plāni saistās ar Skandināvijas un Vācijas tirgu, kā arī citām Eiropas Savienības valstīm.
„Pašreizējos apstākļos, kad tik daudzi uzņēmumi balansē uz izdzīvošanas robežas un vietējā tirgus aktivitāte ir būtiski samazinājusies, eksports ir viens no tiem tirgus instrumentiem, kas būtiski sekmē vietējos uzņēmumus, tāpēc mēs plānojam attīstīties tieši šajā virzienā. Mūsu sākotnējā iecere ir pierādīt sevi Baltijas tirgū, lai vēlāk piedāvātu savu produkciju arī citās valstīs,” atzīmē V.Spičonoks.
Pagājušā gada nogalē par „Velte Eko” līdzīpašnieku kļuva korporatīvo finanšu kompānija „Laika Stars”, dodot iespēju dārzeņu ražotnei attīstīties, uzsākt eksportu, paaugstināt ražošanas kapacitāti un palielināt produktu daudzveidību.
„Velte Eko” ražo dārzeņu konservus pēc labākajām mājas konservēšanas tradīcijām. Produkcijai tiek izmantoti tikai Latvijā audzēti dārzeņi, turklāt rūpīgi tiek izvērtēts arī tas, no cik ekoloģiskas saimniecības tie nāk. Produktos tiek radīta tieši Latvijas patērētāju vidū iemīļota garšu buķete, izmantojot garšvielas un garšaugus, turklāt tiem netiek pievienoti aromatizatori vai konservanti.
Latvijā un pasaulē » Sadzīve
Dārzeņu konservu ražotājs „Velte Eko” paplašina savu darbību un uzsāk eksportu
Līga Bizune, 25.05.2009. 16:33
Uzņēmums „Velte Eko”, kas nodarbojas ar konservētu dārzeņu ražošanu no vietējām izejvielām un bez dažādām kaitīgām pārtikas piedevām, šopavasar nolēmis paplašināt savu darbību, ierīkojot 8 hektārus lielu gurķu lauku Rīgas rajona Spuņciemā, modernizējot ražošanas līnijas, kā arī uzsākot eksportu uz Baltijas valstīm un Skandināviju.