Sacensību mērķis ir pulcēt Rīgā pavārus no visas pasaules, veicināt pavāru profesionālo attīstību, pieredzes apmaiņu, kā arī savstarpējo sadarbību kulinārijas jomā.
Lai pieteiktos “Riga Open Culinary Cup 2009”, dalībniekiem līdz 25. augustam jāiesniedz receptes, kuras izvērtēs neatkarīga kompetenta žūrija un noteiks astoņus konkursa finālistus, kas 10. septembrī piedalīsies sacensībās Ķīpsalā. Apbalvošanas ceremonija notiks 11. septembrī plkst. 17.00.
Konkursā būs jāgatavo aukstā uzkoda, starpēdiens un pamatēdiens pēc pašu sagatavotajām receptēm. Kvalificēti ārvalstu pavāri un šefpavāri vērtēs ēdiena noformējumu (kompozicionālo krāsu un formu vienotību), garšu un produktu saderību, kā arī pašu dalībnieku tehnisko meistarību un darba organizēšanu.
Pērn starptautiskajās atklātajās pavāru sacensībās “Riga Open Culinary Cup 2008” piedalījās pavāri no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Lielbritānijas. Konkursā uzvarēja Honorata Lindo (Honorata Lyndo) no Lietuvas un ieguva biedrības “Pavāru klubs” dāvāto 1000 eiro lielo naudas prēmiju, kā arī ceļojošo balvu – ““Reaton” Zelta pavārnīca”.
14. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2009” notiks 2009. gadā no 9. līdz 12. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi “Riga Food 2009” papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma, ar kuru var iepazīties izstādes mājaslapā www.rigafood.lv.
Latvijā un pasaulē » Sadzīve
Izstādē “Riga Food” notiks starptautiskas pavāru sacensības
Ilze Stebera, 13.07.2009. 13:52
Izstādē “Riga Food 2009” jau otro reizi norisināsies starptautiskās atklātās pavāru sacensības “Riga Open Culinary Cup”, kur pirmās vietas ieguvējs saņems čeku 1000 eiro vērtībā. Sacensības rīko biedrība “Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un Rīgas domi.