"Ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju valstī, lata vērtība iekšējā tirgū ir tikai pieaugusi. Par to latu, ko kādreiz tērējām, tagad varam nopirkt vairāk, arī Lāču maizi, jo tagad varam piedāvāt labāku cenu," stāsta ceptuves Lāči saimnieks un maizniekmeistars Normunds Skauģis.
Salīdzinot ar šī gada sākumu, vidējā Lāču maizes cena ir samazināta līdz pat 30% atkarībā no maizes veida. Līdz ar to gandrīz visu Lāču maizi, protams, izņemot lielākos maizes kukuļus un augļu maizes, varēs iegādāties veikalos zem 1 Ls. Vēl jo vairāk - jaunās Lāču EKO maizes - EKO rupjmaize, EKO saldskābmaize un EKO baltmaize - kas ir rūpīgi izstrādātas, ievērojot visas bioloģiskās lauksaimniecības metodes un ceptas no ekoloģiski tīrām izejvielām, būs pieejamas veikala plauktā 0,60-0,90 Ls vērtībā.
"Dabīgo un veselīgo produktu popularitāte Latvijā arvien pieaug. Tāpēc esmu priecīgs, ka Lāču sortiments ar šādiem produktiem tikai papildinās. Jāatzīst, ka, esam strādājuši vairākus gadus, lai sāktu cept EKO maizes un lai produkts nonāktu līdz veikala plauktam," saka N. Skauģis.
Cenu samazināt ir izdevies pateicoties tam, ka darba tirgū ir liela konkurence, līdz ar to roku darbs ir kļuvis lētāks un darba devējam nav jāierēķina nākotnes darba algu pieaugums un neparedzētie riski. Tāpat ir samazinājušās resursu un atsevišķu izejvielu, proti, tieši malkas un miltu cenas. Iepriekš bija arī jārēķinās ar straujo inflācijas pieaugumu.
"Rūpīgi plānojot iekšējo darba organizāciju un optimizējot izmaksas, esam spējuši uzlabot savu darba efektivitāti. Tāpat tagad ir zināms, ka ir ekonomikas piezemēšanās, par ko liecina vairāki pētījumi un ko nevarēja vēl pateikt šī gada sākumā, līdz ar to tas dod zināmu stabilitāti un iespēju rēķināt uz priekšu. Tas ir pamats, kāpēc šobrīd varam strādāt stabilāk un piedāvāt labāku cenu," saka N. Skauģis.
Turpmāk arī visa Lāču maize tiks īpaši marķēta ar uzlīmēm "KVALITĀTE un IZDEVĪGA CENA", lai pievērstu patērētāju uzmanību un pateiktu ne tikai to, ka produkts ir kļuvis lētāks, bet arī tādā veidā tiks atgādināts, ka Lāči ir kvalitātes zīmols, turklāt pieejams par labu un draudzīgu cenu.
Tāpat ceptuves saimnieks un maizniekmeistars Normunds Skauģis Lāču 16 gadu jubilejā vēlas pateikties visiem Lāču produkcijas pircējiem un saviem darbiniekiem par ieguldīto darbu un uzticību.
Maizes ceptuve Lāči ir dibināta 1993. gadā un tā nodarbojas ar augstvērtīgu maizes un konditorejas produktu izstrādi. Galvenās uzņēmuma vērtības ir dabīgu izejvielu izmantošana un augsta produkta kvalitāte. Lāču maizes ceptuvei ir piešķirts Zaļās karotītes Kvalitātes karogs. Pazīstamākie Lāču produkti ir Īsta rupjmaize, Īsta saldskābmaize, Burkānmaize, augļu maizes, valriekstu maize un kēksi, kā arī cepumi un kūkas.
Latvijā un pasaulē » Sadzīve
Lāču maize turpmāk veikala plauktā nebūs dārgāka par 1 LVL
Atis Blinds, 25.11.2009. 17:58
Apritot 16 gadiem kopš uzņēmuma dibināšanas, maizes ceptuve Lāči ir spējusi ne tikai izdzīvot un saglabāt savu unikalitāti, bet arī strādāt daudz stabilāk, tāpēc turpmāk varēs piedāvāt pircējiem izdevīgāku cenu visai produkcijai, tai skaitā jaunākajam produktam - EKO maizei.