Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

„Likteņdārza” ziedojumu zīmes pieejamas „Jumava” grāmatnīcās

Kristīne Atraste, 15.04.2010. 12:41

Ar šā gada aprīli „Likteņdārza” tapšanā iesaistījies arī grāmatu apgāds „Jumava”, izplatot savā grāmatu veikalu tīklā „Likteņdārza” ziedojumu zīmes. Ziedojumu zīmes pieejamas SIA "Jumavas grāmatnīca" grāmatu veikalā Rīgā, Dzirnavu ielā 73, SIA "Aizkraukles grāmata" grāmatu veikalos Aizkrauklē, Lāčplēša ielā 3, Cēsīs, Rīgas ielā 21, Koknesē, R. Blaumaņa ielā 8, Lielvārdē, Lāčplēša ielā 18a,  Pļaviņās, Atvara ielā 2.
„Likteņdārza” ziedojumu zīmes pieejamas „Jumava” grāmatnīcās

Apgāda “Jumava” prezidents Juris Visockis: „ Apgāds “Jumava” 2011. gadā svinēs savu 20. pastāvēšanas gadadienu, kas mūs padara par vienu no ilgāk pastāvošajām un stabilākajām izdevniecībām neatkarīgajā Latvijā. Apgādam ”Jumava” ir nozīmīgi kopt un saglabāt Latvijas kultūru un godināt tās vēsturi. Šī iemesla dēļ apgāds „Jumava” ir iesaistījies par Latvijas 21. gadsimta Brīvības pieminekļa dēvētā “Likteņdārza” veidošanā. „

Sabiedrībā bieži tiek uzskatīts, ka “Jumava” ir patriotiska izdevniecība un ne velti, jo gadu gaitā ir izdotas daudzas Latvijas vēsturei un kultūrai veltītas grāmatas, latviešu rakstnieku darbi, dzejas krājumi. Arī pašlaik apgāds, atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20. gadadienu, 2010. gadā laidīs klajā patriotiskās dzejas izlasi. Krājumā pārstāvēti gan latviešu literatūras klasiķi, gan mūsdienu dzejnieki. 

„Likteņdārzā” pateicoties sabiedrības atbalstam šogad uzsākta tā tapšanas trešā sezona. Pirmajā dārza tapšanas gadā - 2008. gada aprīlī – tika iestādīta ābelīšu aleja. Pagājušajā gadā par ziedotāju un dibinātāju līdzekļiem līdz šķembu stadijai tika izbūvēts perimetrālais ceļš. Šajā gadā galvenais paredzētais darbs ir „Likteņdārza” centrālās daļas – amfiteātra – būvniecības sākums. Visi līdzekļi, kas šajā gadā tiks saziedoti, arī par ziedojumu zīmēm, tiks izmantoti amfiteātra būvniecībai. 

 

***

„Likteņdārza” projekta īstenotājs ir Kokneses fonds, kas izveidots 2005. gadā. “Likteņdārza” mākslinieciskās un filozofiskās koncepcijas autors ir Japānas ainavu arhitekts un dzenbudists Šunmio Masuno (Shunmyo Masuno). Katram Latvijas iedzīvotājam ir iespēja piedalīties tā veidošanā, iegādājoties ziedojumu zīmes jebkurā „Latvijas Pasta” nodaļā un iemūžinot savu tuvinieku piemiņu „Likteņdārzā”. Tuvāka informācija par Likteņdārza” tapšanas gaitu un atbalstītājiem – www.liktendarzs.lv. 

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV