Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

26.aprīlī sāksies „Radošuma nedēļa”

Inga Oliņa, 21.04.2010. 16:43

No 26.aprīļa līdz 30.aprīlim ar daudzpusīgiem pasākumiem visā Latvijā notiks „Radošuma nedēļa”, kuru rīko Britu padome un Izglītības un zinātnes ministrija kopā ar sadarbības partneriem. 
26.aprīlī sāksies „Radošuma nedēļa”

„Radošuma nedēļa” ir jauna Britu padomes iniciatīva, un tās mērķis ir apzināt un stiprināt sasaisti starp radošumu, izglītību, ekonomiku un Latvijas ilgtspējīgu attīstību mūsdienu pasaulē, kā arī rosināt jaunu radošo partnerību iniciatīvu veidošanos, attīstībuun sniegt atbalstu radošiem talantiem.  

„Radošuma nedēļa” tiks atklāta ar radošu instalāciju veidošanu pirmdien, 26.aprīlī plkst. 9.30, pie Latvijas Nacionālās operas un turpināsies ar  apaļā galda diskusiju „Receptes: Kā kļūt par veiksmīgu jauno radošo uzņēmēju”, KIM? Telpās, Spīķeros, plkst.10.30. 

Recepšu veidošanā piedalīsies jaunie radošo industriju pārstāvji, Latvijas ekonomikas un politikas veidotāji, kā arī Lielbritānijas radošo industriju eksperti Džons Ņūbigins (John Newbigin), Pols Kolards (Paul Collard) un Džonatans Robinsons (Jonathan Robinson). Diskusijas laikā  runāsim par izaicinājumiem, ar ko saskaras jaunie profesionāļi, attīstot radošo karjeru un veidojot radošo jomu uzņēmumus. Aicināsim  dalīties pieredzē, kā sasniegt panākumus uzņēmējdarbībā, izmantojot talantu un radošumu kā svarīgāko vērtību. 

Seminārā „Radošais process: no impulsa līdz produktam”, kas notiks otrdien, 27.aprīllī, plkst.10.00 pamatskolā „Rīdze” izglītības nozares pārstāvji spriedīs par radošumu, kā par plašai sabiedrībai piemītošu īpašību, laužot, iespējams, pastāvošo stereotipu, ka radošums piemīt tikai šaurai elitārai daļai. Semināra radošajās darbnīcās dalībnieki tiks aicināti līdzdarboties un izprast radošuma pielietošanas iespējas izglītībā, uzņēmējdarbībā, un sabiedrības ikdienas dzīvē.

Trešdien, 28.aprīlī, sadarbībā ar Microsoft, Britu padomi, Izglītības un zinātnes ministriju, Sorosa Fondu – Latvija un ideju grupu „Radošuma pils” notiks viens no pirmajiem skolu teletiltiem Latvijā. Skolēni no visas Latvijas jau iepriekš tiks aicināti iesūtīt savu redzējumu par radošu mācību procesu, kā arī patstāvīgi veikt radošo uzdevumu, kurus viņiem uzdos Tatjana Koķe (izglītības un zinātnes ministre), Pols Kolards (organizācijas „Radošums, kultūra un izglītība” izpilddirektors), Aija Tūna (Sorosa Fonds-Latvija) un Jānis Ošlejs (Radošuma pils).

Tāpat šajā dienā Latvijas Univeristātes Mazajā aulā notiks radoša mācību stunda un ekspertu diskusija. Dobeles Valsts ģimnāzijas skolēni iejutīsies skolotāju lomā un pēc saviem ieskatiem vadīs radošu mācību stundu, bet  mācību stundas „skolēnu” lomā šoreiz iejutīsies politiķi un izglītības nozares pārstāvji un eksperti. Radošo stundu un diskusiju tiešsaistē varēs skatīties: www.izm.gov.lv; www.esmaja.lv; www.lu.lv/tiesraide 

Rīgas Ziemeļvalsts ģimnāzijā, ceturtdien, 29.aprīlī, plkst.14.00 notiks „Dadzvalodības diena: Radoša Eiropa. Radoša pasaule. Radoša daudzvalodība.” Pasākuma laikā skolēni varēs iepazīt 18 dažādu valodu darbnīcas un veidus kā radoši iemācīties svešvalodu.  Savukārt, Bērnu un literatūras centrā, ceturtdien, 29.aprīlī, plkst. 16.00, notiks UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas rīkotais Azerbaidžānas vakars un atklāta akcija „Pasaule T@vā bibliotēkā”. Ar šo akciju Latvija pirmo reizi pievienosies pasaules bibliotēku kampaņai , kuras mērķis ir popularizēt bibliotēkas vērtību mūsdienu sabiedrībā, rosināt apgūt tās piedāvātos resursus un neierobežotās iespējas. 

Radošuma nedēļas ietvaros notiks gan Britu padomes un UNESCO kopīgi organizēta Nākotnes pilsētas spēle par mūžizglītības iespēju veicināšanu pašvaldībās, gan iespēja ielūkoties KIM? izglītības programmā „Aizkulises”. Pasākumi notiks gan Rīgā, gan citās pilsētās, piemēram, skolēni no Rugāju vidusskolas programmas „Dreams and Teams” ietvaros Tilžas internātpamatskolas  un vidusskolas skolēniem organizēs festivālu „Sprīdīša ceļojums”. 

 

„Radošuma nedēļas”atklāšana

26.aprīlī, plkst. 9.30 pie Latvijas Nacionālās operas notiks „Radošuma nedēļas” svinīgā atklāšana. Pasākumā  piedalīsies radoši tēli no britu pasakām un literārajiem darbiem.  Bez tam atklāšanā  tiek gaidīta angļu futbolkomanda, kas, gaisa kustības traucējumu dēļ, jau tagad ar riteņiem ir devusies ceļā uz Latviju. 

Šajā pirmdienas rītā, īpaši radoši pārsteigti būs sabiedriskā transporta pasažieri, kurus aicinās aizpildīt radošuma testu. Laukumā pie operas visi interesenti un atklāšanas dalībnieki tiks aicināti piedalīties radošas instalācijas veidošanā. 

Pasākumā radošu uzrunu teiks izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un Britu padomes pārstāvniecības vadītāja Dace Melbārde. 

Radošuma nedēļas atklāšanā aicināti piedalīties visi interesenti!

Vairāk par „Radošuma nedēļas” pasākumiem varat uzzināt Britu padomes mājas lapā: www.britishcouncil.lv vai sekot līdzi sociālajos tīklos tīklos:

Facebook: www.facebook.com/british.council.latvia    

Twitter: http://twitter.com/BCLatvia

Draugiem: www.draugiem.lv/radosumanedela 

YouTube: http://www.youtube.com/britishcouncillatvia    

Izglītības un zinātnes ministrijas mājas lapā: http://izm.izm.gov.lv/radosuma-nedela.html 

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV