Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Tuvojas jaunā "Latvijas spēkavīru čempionāta" 2010.gada sezona

Latvijas spēka atlētu federācija sadarbībā ar sporta biedrību "Par stipru Latviju", 22.04.2010. 14:32

Ar Latvijas stiprāko spēkavīru sacensībām Jūrmalas pludmales smiltīs 15.maijā sāksies 2010. gada "Latvijas spēkavīru čempionāts". Tāpat kā iepriekšējos gadus, spēkavīri sacentīsies vairākos posmos, lai dažādās Latvijas pilsētās cīnītos par valsts stiprākā spēkavīra titulu.

2009. gadā Latvijas stiprāko spēkavīru noskaidrošanā sacensībās tika ieviesta jauna kārtība, kad sākotnēji piecos posmos noteica astoņus labākos pēc kopvērtējuma rezultātiem un vēl divus, kam organizatori piešķīra wild card. Šādi noteiktie desmit atlēti superfinālā noteica 2009.gada Latvijas stiprāko vīru, kas, pēc pāris gadu pārtraukuma, atkal bija ogrēnietis Agris Kazeļņiks.

Arī šogad sacensības norisināsies pēc līdzīgas formulas. Vispirms septiņos posmos spēkavīri cīnīsies par kopvērtējuma punktiem, lai 8 labākie iegūtu tiesības piedalīties fināla posmā, kas norisināsies divas dienas. Tajā piedalīsies 10 atlēti, jo vēl divas wild card piešķirs organizatori.

Jau tradicionāli katrā posmā būs vismaz viens ārvalstu viesis, kuri konkurēs ar pašmāju atlētiem konkrētajā posmā. Tomēr viņu uzrādītie rezultāti netiks skaitīti Latvijas čempionāta ieskaitē.

Šogad Latvijas spēka atlētu federācija sadarbībā ar biedrību "Par stipru Latviju" Latvijas spēkavīru čempionāta posmus rīkos šādās pilsētās:

Jūrmalā 15.maijā

Kandavā 29.maijā

Ogrē 5.jūnijā

Valmierā 3.jūlijā

Preiļos 17.jūlijā

Gulbenē 24.jūlijā

Superfināls notiks divās dienās divās pilsētās - 7.augustā Ventspilī un 8.augustā Ikšķilē.

Savukārt, 18.jūlijā Kuldīgā notiks Latvijas atklātais spēkavīru čempionāts pāru ieskaitē.

LSAF turpina sadarbību ar Latvijas Neatkarīgo televīziju (LNT), kas, nu jau ceturto gadu, sākot ar jūlija pirmo pirmdienu rādīs visus Latvijas čempionāta posmus uzreiz pēc vakara ziņu raidījuma ap 21.00.

Sacensību kalendārs var arī nedaudz mainīties, jo ekonomiskā situācija var ieviest korekcijas.

Šogad LSAF un "Par stipru Latviju" turpinās organizēt arī spēkavīru amatieru čempionātu vairākos posmos.

Vairāk informācijas par stiprāko Latvijas spēkavīru dalību Latvijas un ārzemju sacensībās meklējiet www.parstiprulatviju.lv un www.sacensības.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV