Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

Radošuma nedēļu pie Latvijas Nacionālās operas atklās Alise Brīnumzemē un angļu futbola komanda

Inga Oliņa, 23.04.2010. 14:38

26.aprīlī, plkst. 9:15 pie Latvijas Nacionālās operas notiks „Radošuma nedēļas” svinīgā atklāšana. Pasākumā  piedalīsies Alise no Brīnumzemes, Vinnijs Pūks, Šerloks Holms, Ostins Pauers un daudzi citi britu pasaku un filmu personāži.  Bez tam atklāšanā  tiek gaidīta angļu futbolkomanda, kas, gaisa kustības traucējumu dēļ, jau tagad ar riteņiem ir devusies ceļā uz Latviju.
Radošuma nedēļu pie Latvijas Nacionālās operas atklās Alise Brīnumzemē un angļu futbola komanda

Šajā pirmdienas rītā īpaši radoši pārsteigti būs sabiedriskā transporta pasažieri, kurus aicinās aizpildīt radošuma testu. Laukumā pie operas visi interesenti un atklāšanas dalībnieki tiks aicināti piedalīties radošas instalācijas veidošanā un kroketa spēlē!

Pasākumā radošu uzrunu teiks izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, Britu padomes pārstāvniecības vadītāja Dace Melbārde un UNESCO Latvijas nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Dagnija Baltiņa.

No 26.aprīļa līdz 30.aprīlim ar daudzpusīgiem pasākumiem visā Latvijā notiks „Radošuma nedēļa”, kuru rīko Britu padome un Izglītības un zinātnes ministrija kopā ar sadarbības partneriem.

„Radošuma nedēļa” ir jauna Britu padomes iniciatīva un tās mērķis ir apzināt un stiprināt sasaisti starp radošumu, izglītību, ekonomiku un Latvijas ilgspējīgu attīstību mūsdienu pasaulē, kā arī rosināt jaunu radošo partnerību iniciatīvu veidošanos, attīstību un sniegt atbalstu radošiem talantiem. 

Radošuma nedēļas atklāšanā aicināti piedalīties visi mediji un interesenti!

Vairāk par „Radošuma nedēļas” pasākumiem varat uzzināt Britu padomes mājas lapā: www.britishcouncil.lv vai sekot līdzi sociālajos tīklos:

Facebook: www.facebook.com/british.council.latvia    
Twitter: http://twitter.com/BCLatvia
Draugiem: www.draugiem.lv/radosumanedela
YouTube: http://www.youtube.com/britishcouncillatvia   
Izglītības un zinātnes ministrijas mājas lapā: http://izm.izm.gov.lv/radosuma-nedela.html

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV