Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

LTV1 ēterā svētdien būs speciālreportāža „Polija. Pirms un pēc”

Ieviņa Ancena, 23.04.2010. 15:15

Svētdien, 25. aprīlī, plkst. 21:00 LTV1 skatītājiem piedāvās LTV Ziņu dienesta sagatavoto speciālreportāžu „Polija. Pirms un pēc”. Tā ataino vienu no traģiskākajiem brīžiem Polijas vēsturē - tautas atvadas no sava līdera - traģiskajā aviokatastrofā bojā gājušā valsts prezidenta Leha Kačiņska, viņa dzīvesbiedres Marijas un vēl 94 upuriem.

Reportāžas autori - LTV Ziņu dienesta žurnālists Miroslavs Kodis un operators Ainis Kupčs - Polijā pavadīja piecas dienas, fiksējot gan atvadu ceremoniju Polijas galvaspilsētā Varšavā, gan Prezidenta un viņa dzīvesbiedres bēres Krakovā.

„Atrodoties Polijā, sapratu, ko īsti šī traģēdija nozīmē poļu tautai. Bijām gan Varšavā, gan Krakovā – it visur bija karogi ar sēru lentēm, visapkārt - katastrofas upuru fotogrāfijas. Cilvēki vēl aizvien bija šokā, daudzi raudāja –aiz bēdām, līdzjūtības un arī neziņas, kas ar Poliju notiks tālāk. Traģēdijā pie Smoļenskas gāja bojā cilvēki, kuri Polijas valstij un tautai nozīmēja ļoti daudz,” stāsta filmas autors Miroslavs Kodis.

Speciālreportāža „Polija. Pirms un pēc” latviešu skatītājus arī tuvāk un cilvēcīgāk iepazīstinās ar Polijas prezidentu Lehu Kačinski un viņa sievu Mariju. Arī ar to, ko valsts pirmais pāris nozīmēja savai tautai. Uz jautājumu, kas notiks ar Poliju pēc šīs traģēdijas, domās un prognozēs dalīsies gan valsts iedzīvotāji, gan sociologi un pētnieki.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV