Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

Lielā talka „Likteņdārzā” pulcē 300 dalībniekus

Kristīne Atraste, 26.04.2010. 16:26

Uz Lielo talku „Likteņdārzā” bija pieteikušies ap 300 talcinieku no visas Latvijas. Šīs dienas lielākie darbi notika ap bijušās Rīgas – Daugavpils šosejas daļu. Tika izkoptas abas šosejas ceļa malas, kā arī sakopta teritorija pie uzbraukšanas uz salas. Tāpat šajā dienā tika sakopta apmeklētāju autostāvvietas teritorija un ceļa daļa pie tās. 
Lielā talka „Likteņdārzā” pulcē 300 dalībniekus

Pirmie talcinieki no Lielvārdes “Likteņdārzā” ieradās jau ap pulksten 9, un darbi ar nelieliem pārtraukumiem turpinājās līdz pulksten 14 pēcpusdienā, lai arī laiks šajā dienā nevienu nelutināja - bija gan lietus, gan sniegs. Vietējie uzņēmēji talkas ietvaros palīdzēja pamatu liešanā pagaidu informatīvajai ēkai, ko drīzumā paredzēts uzstādīt “Likteņdārzā”. 

Šajā dienā „Likteņdārza” talkā savu dalību bija pieteikušas organizācijas, kas jau pastāvīgi iesaistījušās tā tapšanā - Latvijas virsnieku apvienība, Latviešu rezerves virsnieku asociācija, korporācijas "Lettonia" un "Fraternitas Vanenica", Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolas absolventi, kas 2008. gadā piedalījās ābelīšu alejas stādīšanā, kā arī Rīgas Biznesa skolas studenti un absolventi, kuras jauktais koris līdz šim ir kuplinājis visus „Likteņdārzā” rīkotos pasākumus. Talkā piedalījās arī viens no „Likteņdārza” idejas autoriem Vilis Vītols ar savu ģimeni un citi cilvēki, kas regulāri ar savu darbu atbalsta „Likteņdārza” izvedi. 

Tāpat kā iepriekšējos pasākumos, “Likteņdārzā” talkas koordinēšanā iesaistījās Kokneses jaunsargi un Latvijas skautu un gaidu centrālā organizācija. Lielajā talkā pirmo reizi “Likteņdārzā” strādāja arī senioru sadarbības tīkla "Dzīvoprieks" pārstāvji no Lielvārdes, Garkalnes, Jūrmalas, Līvāniem, Ventspils un Jēkabpils, Daugavpils latviešu biedrība, 4. maija deklarācijas klubs, kam šogad aprit 20 gadu un arī Ārijas Staunes ģimene. 

"Kokneses fonds" pateicas visiem talciniekiem par izturību un pacietību un par talkas laikā saziedotajiem līdzekļiem - 118,55 latiem.

 

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV