Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Maijā Latvijā sāks darboties ieķīlāto un banku pārņemto īpašumu katalogs "Banksale.eu"

Aušra Jonikiene, 28.04.2010. 14:34

Specializētais portāls ar apjomīgu, vienotu datubāzi par banku un līzinga kompāniju no parādniekiem pārņemto īpašumu pārdošanu Latvijā sāks darboties jau 2010. gada maijā.

"Nenoliedzami, pasaules krīze ietekmējusi Latvijas uzņēmumu un iedzīvotāju maksātspēju, un daudzi vairs nespēj pildīt savas kredītsaistības. Tāpēc kredītiestādes spiestas arvien biežāk pārņemt parādnieku īpašumu - ēkas, transportu, iekārtas, aprīkojumu. Protams, automašīnu tirdzniecība vai nekustamo īpašumu pārvaldīšana nav banku biznesa sastāvdaļa, tomēr kredītiestādēm ir svarīgi atgūt iesaldētos līdzekļus. Pircējiem šobrīd ir ļoti izdevīgs laiks, lai iegādātos nekustamo īpašumu, automašīnas un dažādas iekārtas vai aprīkojumu. Tomēr Latvijā līdz šim pietrūka vienotas datubāzes, kurā būtu apkopoti visi īpašumi, kurus bankas gatavas pārdot. Tādēļ mēs esam radījuši banku pārņemto īpašumu katalogu, lai Latvijas, kā arī citu valstu pircēji varētu uzzināt visu par īpašumiem, kurus pārdod bankas un līzinga kompānijas," stāsta projekta "Banksale.eu" vadītāja Aušra Jonikiene.

Ieķīlāto, banku pārņemto un pārdodamo īpašumu katalogs "Banksale.eu" sastāv no trim daļām: nekustamais īpašums (mājas, dzīvokļi, zemes gabali, komercobjekti, rūpnieciskie objekti), transports (vieglais, komerctransports, lauksaimniecības), aprīkojums (birojam, sadzīvei, mājai).

No 17.maija "Banksale.eu" sāks darboties arī Latvijā. Taču jau tagad ikviens interesents var bez maksas pieteikties portāla jaunumu saņemšanai elektroniski. Tas nozīmē, ka abonents katru dienu saņems pārbaudītu, izsmeļošu un pašu aktuālāko informaciju par ieķīlātajiem, banku un līzinga kompāniju pārņemtiem un pārdošanā esošiem īpašumiem

Lietuvā banku pārņemto un pārdodamo īpašumu katalogs "Banksale.eu" savu darbību uzsāka janvārī, un strauji kļuva populārs. Mēnesī to apmeklē ne mazāk kā 50 000 unikālo lietotāju. Pateicoties "Banksale.eu", bankas vairāku mēnešu laikā pārdevušas vairākus desmitus nekustamā īpašumu objektu, simtiem transporta un aprīkojuma vienību.

"Lietuvā mūsu portāls darbu uzsāka 2010.gada janvārī un šobrīd ir galvenais Lietuvas banku parādniekiem pārņemto īpašumu katalogs. Tas kļuvis par ērtu informāciju avotu tiem, kas meklē iespēju iegādāties šāda veida īpašumu," saka "Banksale.eu" vadītāja. Pēc viņas teiktā, šobrīd "Banksale.eu" datubāzē ir apmēram 15 000 sludinājumu. Katru dienu bankas papildina datu krātuvi ar jaunām pozīcijām. Šobrīd vairākums sludinājumu vēsta par banku pārņemto un pārdošanā laisto aprīkojumu, kā arī transporta līdzekļiem. Tomēr pēdējā laikā arvien vairāk tiek iesniegti paziņojumi par pārdošanā esošiem nekustamā īpašuma objektiem. Tiek plānots, ka līdz gada beigām "Banksale.eu" datubāzē būs ne mazāk kā 10 000 banku pārdošanā laisto īpašuma vienību. "Banksale.eu" katru dienu izsūta informāciju vairāk nekā 10 000 potenciālo investoru: investīciju fondiem, kapitāla pārvaldīšanas uzņēmumiem u.c.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV