Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

Pasūtot taksi pa telefonu - par trešdaļu lētāks brauciens

Nataļja Judina, 28.04.2010. 14:51

Taksometru izziņu dienests TAXI 8880, izmantojot Rīgas domes Satiksmes departamenta datu bāzi, veica taksometru tirgus izpēti.  Nepilniem 20% no visām taksometru kompānijām pieder vairāk kā 60% taksometru automobiļu Rīgā. Taksometru pakalpojumu norēķiniem tiek izmantoti līdz pat 5 tarifiem. Pasūtot taksometru pa telefonu, vidēji var ietaupīt 33%.

Pēc TAXI 8880 datiem uz šo brīdi Rīgā ir reģistrēts 61 taksometru pakalpojumu uzņēmums, bet kopējais reģistrēto mašīnu skaits - 1201.  Vienpadsmit uzņēmumu autoparks sastāv no vienas vienīgās mašīnas, 15 uzņēmumiem autoparku veido no 2 līdz 10 mašīnām, vēl 17 kompānijas reģistrējušas no 11 līdz 40 taksometru licences. Tikai 11 uzņēmumiem autoparks pārsniedz 40 vienības un to automobiļu kopējais daudzums sasniedz 744 mašīnas vai 61% no visu Rīgā reģistrēto taksometru kopējā skaita.

Taksometru pakalpojumiem Rīgas dome apstiprinājusi sekojošu maksimālo tarifu: par iesēšanos 1,5 Ls, par braucienu 0,50 Ls/km un par gaidīšanu 6 Ls/stundā. Vairāk kā 90% taksometru kompāniju apstiprinājušas šo tarifu kā pamattarifu, vai tā saucamo – pilsētas tarifu, ko izmanto klientiem, kas "balso" uz ielas. Bet tas nav vienīgais taksometru pakalpojumu tarifs, noteikumos paredzēta iespēja reģistrēt vēl 4 papildus tarifus. 

TAXI 8880 pētījums parāda, ka jebkurš taksometru uzņēmums papildus galvenajam tarifam vēl var reģistrēt nakts tarifu, tarifu izsaukumiem pa telefonu, tarifu korporatīvajiem klientiem un tarifu "zelta" klientiem. Tādi uzņēmumi, kuri apstiprinājuši paaugstināto nakts tarifu ir tikai četri. Kompānijas, kas izsaukumiem pa telefonu izmanto korporatīvo tarifu un atviegloto tarifu ir ievērojami vairāk - aptuveni 50%. Pasūtot taksometru pa telefonu, pakalpojuma maksa vidēji pazeminās par 33%, salīdzinot ar pilsētas tarifu, bet atsevišķās kompānijās pat līdz 40%. Savukārt, korporatīvajiem klientiem vidējā atlaide sasniedz 25%. Tarifi "zelta" klientiem ir ļoti individuāli.

TAXI 8880 izziņu dienests ir specializējies taksometru izsaukumu apkalpošanai un izziņu sniegšanai par taksometru pakalpojumiem un cenām. TAXI 8880 dienests ir saistošais posms starp taksometru pasūtītājiem un lielākajām Latvijas taksometru kompānijām.

Tirgus pētījumu komentē Nataļja Judina, TAXI 8880 valdes priekšsēdētāja:

"Šie dati rāda, ka īpaši lēts tarifs tiek izmantots tieši taksometru izsaukumiem pa telefonu. Tas ir ne tikai ekonomiski, bet arī drošāk un ērtāk, salīdzinājumā ar mašīnu "ķeršanu" uz ielas. TAXI 8880 dienests sadarbojas ar lielākajām taksometru kompānijām, tādēļ var piedāvāt jebkuram pasūtītājam īpaši izdevīgu un piemērotu variantu".

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV