Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Aicina saņemt pabalstus mācību līdzekļu iegādei

Lita Brice, 27.07.2010. 13:44 | komentāri (1)

Labklājības departaments aicina rīdziniekus, gatavojoties jaunajam mācību gadam, saņemt pabalstus mācību līdzekļu iegādei. Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kurdjumovs uzsvēra, ka palīdzības sniegšana trūcīgajiem un maznodrošinātajiem ir pašvaldības pienākums, un izteica cerību, ka palīdzību saņems visi, kam tā pienākas saskaņā ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem par Rīgas pilsētas pašvaldības sociālajiem pabalstiem. "Problēma ir apstāklī, ka šo cilvēku kategorija bieži vien nelasa avīzes, neskatās televizoru un ir slikti informēta par iespējām saņemt atbalstu, tāpēc atzinīgi vērtēju Labklājības departamenta rīkoto akciju par informācijas paplašinātu izplatīšanu", sacīja L. Kurdjumovs.

Tiesības saņemt pabalstu mācību līdzekļu iegādei ir ģimenēm, kuras deklarējušas savu pamata dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā divpadsmit mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas un kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 135 latus katram ģimenes loceklim. Pabalstu piešķir vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādes audzēknim, kurš nav sasniedzis 20 gadu vecumu un nav stājies laulībā, un sociālās korekcijas klašu audzēkņiem (bez vecuma ierobežojuma). Pabalsta apmērs ir 25 lati. Lai saņemtu pabalstu, bērna likumiskais pārstāvis vai bērns līdz 31.oktobrim Rīgas Sociālajā dienestā atbilstoši deklarētajai dzīvesvietai iesniedz rakstisku iesniegumu un izglītības iestādes izziņu par to, ka bērns šajā iestādē mācās, kā arī jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarācija un jāuzrāda personu apliecinošs dokuments. Neskaidrību gadījumos jāzvana pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, darbadienās no pulksten 9.00 līdz 17.00 (piektdienās līdz pulksten 16.00) Papildus informācija par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem Rīgā atrodama Labklājības departamenta mājas lapā www.ld.riga.lv.

2009. gadā pabalstu mācību līdzekļu iegādei saņēma 4659 rīdzinieki. Kopumā 2009. gadā pabalstam mācību līdzekļu iegādei izlietoti 175 390 lati no pilsētas budžeta līdzekļiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV