Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Noslēgusies vienotā pieteikumu pieņemšana pamatstudijām trijās Latvijas universitātēs

Latvijas Universitātes Preses centrs, 28.07.2010. 13:33

Trešdien, 27.jūlijā, noslēdzās vienotā pieteikumu pieņemšana pamatstudijām Latvijas Universitātē, Latvijas Lauksaimniecības universitātē un Rīgas Tehniskajā universitātē. Visās trijās universitātēs šogad kopumā pieteikušies 8 949 reflektantu.

Provizoriskie pieteikumu rezultāti liecina, ka konkursu uz studiju vietām visās trijās universitātēs kopumā izturēs aptuveni 8 250 reflektantu, no tiem Latvijas Universitātē – 4 200. Uzņemšanas rezultāti tiks paziņoti 2.augustā, tad arī kļūs zināms, cik reflektantu izturējuši konkursu uz studiju vietām katrā no augstskolām.

Kopumā Latvijas Universitātē iesniegti 25 903 pieteikumi*. Pieteikumu statistika liecina, ka Latvijas Universitātē līdzīgi kā aizvadītajā gadā vispopulārākās programmas arī šogad bija Komunikācijas zinātne (kopā – 1 159 pieteikumu), Vadības zinības (1 055 pieteikumu) un Tiesību zinātne (1 045 pieteikumu). Ceturto vietu topošo studētgribētāju vidū šogad ieņem Datorzinātnes (851 pieteikums), tai seko Ekonomika (788 pieteikumi), Angļu filoloģija un Moderno valodu un biznesa studijas (katrā 641 pieteikums). Jāatzīmē, ka pēdējā minētajā studiju programmā uzņemšana šogad notiek otro gadu pēc kārtas, un tā visai strauji iekarojusi studētgribētāju interesi, jo salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieteikumu skaits šajā programmā ir palielinājies gandrīz divas reizes.

Latvijas Universitāte ir gandarīta, ka šogad ir palielinājies pieteikumu skaits atsevišķās Skolotāju izglītības programmās, kā arī Vācu filoloģijas studiju programmā.

Atgādinām, ka šogad pirmo reizi tika īstenota vienota sistēma, lai pieteiktos pamatstudijām Latvijas Universitātē, Latvijas Lauksaimniecības universitātē un Rīgas Tehniskajā universitātē. Tas nozīmē, ka topošie studenti pieteikumu studijām varēja iesniegt jebkurā no trim universitātēm un pieteikties uz jebkuru no šo trīs universitāšu piedāvātajām studiju programmām. Pieteikšanās studijām notika pēc prioritāšu sistēmas, un konkursa rezultātā katrs reflektants iegūs vienu studiju vietu vienā studiju programmā (vai neiegūs studiju vietu). Elektroniskā pieteikšanās universitātēs sākās 12.jūlijā. Vienotās uzņemšanas laikā tika saglabāta iespēja pieteikties arī uz vietas universitātēs, tā sākās 19.jūlijā.

Drīzumā tiks izsludināta papildus uzņemšana vairākās pamatstudiju programmās Latvijas Universitātē, lūgums sekot līdzi informācijai www.gribustudet.lv

* katrs studētgribētājs, piesakoties studijām, varēja izvēlēties līdz 20 prioritātēm. Katra no izvēlētajām prioritātēm tiek skaitīta kā viens pieteikums.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV