Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

LSA prezidents: Dombrovskis studentus neuztver kā partnerus

Jurita Krūma, 28.07.2010. 16:01

Latvijas Studentu apvienība (LSA) pauž neizpratni par Ministru prezidenta Valda Dombrovska atteikumu studentu pārstāvja dalībai Reformu vadības grupā, kā arī darbam pie 2011. gada valsts budžeta projekta. Šā gada 7. jūlijā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe pēc abpusējas vienošanās ar LSA nosūtījusi oficiālu vēstuli Dombrovskim ar lūgumu iesaistīt LSA lēmumu pieņemšanas procesos „visaugstākajā līmenī".

LSA prezidents Edgars Bērziņš premjera lēmumu vērtē negatīvi, jo „studenti ir nozīmīga sabiedrības daļa un ir Latvijas nākotnes ekonomikas veidotāji". „Ministru prezidents studentus neuztver pietiekami nopietni, lai gan studentiem ir jābūt vienlīdzīgiem partneriem lēmumu pieņemšanas procesā. Atsakot LSA pārstāvja iesaisti budžeta veidošanas procesā un Reformu vadības grupā, studentiem tiek liegta iespēja izteikt viedokli un ietekmēt augstākās izglītības telpas un Latvijas attīstību kopumā," – tā E. Bērziņš.

Lai mainītu Dombrovska nostāju, Bērziņš plāno vienoties ar premjeru par tikšanos, lai personīgi skaidrotu, kādēļ studentu dalība nozīmīgu lēmumu pieņemšanā ir neatsverama un īstenojama bez kavēšanās. No IZM LSA sagaida atbalstu, atkārtoti aicinot Dombrovski iesaistīt studentus Reformu vadības grupā un nākamā gada valsts budžeta sastādīšanā.

LSA ar IZM sekmīgi sadarbojas dokumenta projekta „Pasākumu plāns nepieciešamajām reformām augstākajā izglītībā un zinātnē 2010.-2012.gadam" izstrādē, IZM budžeta un studentu kreditēšanas, kā arī citos jautājumos, tādēļ LSA atstumšana no lēmumpieņemšanas procesiem nav pamatota, uzskata E.Bērziņš.

Vēstulē premjeram Koķe uzsvēra, ka Latvijai jāvirzās uz zināšanu sabiedrību un ekonomiku ar augstu pievienoto vērtību, tādēļ ar šiem mērķiem saistīto pārmaiņu sekmīgā īstenošanā LSA iesaiste ir būtiska. Vairāk nekā 120 tūkstošu Latvijas studentu nākotne ir tieši atkarīga no šīm pārmaiņām, tādēļ Dombrovska atteikumā Koķe saskata draudus, kas varētu mazināt valsts iedzīvotāju, jo īpaši – studentu, uzticēšanos valstij.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV