Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Daugavpils Universitātē sākusies dokumentu pieņemšana studijām doktorantūrā

Jānis Kudiņš, 03.08.2010. 14:54

No 2. augusta Daugavpils Universitātē sākusies dokumentu pieņemšana studijām doktorantūrā. Dokumentus studijām doktorantūrā pamatuzņemšanā varēs iesniegt līdz 20. augustam. Dokumentus studijām doktorantūrā Daugavpils Universitātē varēs iesniegt Daugavpilī, Vienības ielā 13, 219.auditorijā darba dienās no plkst. 10.00 - 12.00 un no 13.00 - 16.00.

Jaunajā studiju gadā Daugavpils Universitātē tiek piedāvāta iespēja studēt jau 9 doktora studiju programmās: „Bioloģija", „Cietvielu fizika", „Ekonomika", „Literatūrzinātne", „Matemātika", „Pedagoģija", „Psiholoģija", „Valodniecība" un „Vēsture"

Pirmo reizi tiek pieņemti pieteikumi studijām jaunā doktora studiju programmā – vēstures doktora studiju programmā „Historiogrāfija un vēstures palīgzinātnes".

Līdz šim DU tika realizētas tikai bakalaura un maģistra studiju programmas vēsturē, tāpēc doktora studiju programmas izveidošanu var uzskatīt par loģisku turpinājumu, kas nodrošina augstākās kvalifikācijas speciālistu sagatavošanu patstāvīgam pētnieciskajam, akadēmiskajam un praktiskajam darbam.

Programmas priekšnosacījums ir tas, ka DU Humanitārās fakultātes Vēstures katedrā, Mutvārdu vēstures centrā un DU Latgales Pētniecības institūtā ir izveidojusies augsti kvalificētu vēsturnieku grupa un strauji attīstās zinātniskā pētniecība Latgales novada vēsturē, vēsturiskās reģionālistikas teorijā un metodoloģijā, Latgales un Latvijas historiogrāfijā, kā arī vēstures speciālajās zinātnēs un palīgzinātnēs.

DU vēstures doktora studiju programma tiks realizēta historiogrāfijas un vēstures palīgzinātņu apakšnozarē ar šaurāku specializāciju reģionālās/lokālās vēstures avotu un historiogrāfijas pētniecībā, kas prasa īpašu uzmanību veltīt dažādu valstu reģiona/novada vēsturei un tās specifiku veidojošiem faktoriem. Programma paredzēta personām, kurām ir humanitāro vai sociālo zinātņu maģistra grāds vai tam pielīdzināta 2. līmeņa augstākā profesionālā izglītība attiecīgajā nozarē.

Papildus informācija:
Daina Švarce
Zinātņu daļa
tālr. 65425452
e-pasts: daina.svarce@du.lv
www.du.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV