Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Puse studētgribētāju Rīgas Juridiskās augstskolas maģistrantūrā ir ārzemnieki

Ilze Gabrāne, 04.08.2010. 09:15

Jaunajam mācību gadam Rīgas Juridiskās augstskolas maģistra studiju programmām pieteikušies ārvalstu studenti no 26 pasaules valstīm – kopskaitā no saņemtajiem pieteikumiem tie veido 50%. Vislielākā interese ir par studiju programmu „Starptautiskās tiesības un Eiropas tiesības".

Rīgas Juridiskajā augstskolā studijām maģistrantūras programmās jaunajam mācību gadam pieteikušies studenti no ASV, Armēnijas, Čehijas, Gruzijas, Lietuvas, Libānas, Turcijas, Ukrainas, Vācijas un citām pasaules valstīm.

Stāsta Džordžs Ulrihs (George Ulrich), Rīgas Juridiskās augstskolas rektors: „Gadu gaitā Rīgas Juridiskā augstskola starptautiskajā tirgū apliecinājusi piedāvāto maģistra studiju programmu konkurētspēju ar citām Eiropas augstskolām. Katru gadu saņemam arvien pieaugošu ārvalstu studentu pieteikumu skaitu, tādēļ mūsu izaicinājums ir noturēt kvalitātes latiņu augstā līmenī un piedāvāt tirgus situācijai atbilstošu, starptautiska līmeņa studiju saturu. Līdz ar ārvalstu studentu piesaisti ieguvēji ir arī pašmāju studenti, kuri iegūst unikālu starptautisku vidi un pieredzes apmaiņu tepat Latvijā."

Gan Latvijas, gan ārvalstu studenti, izvēloties Rīgas Juridisko augstskolu, augstu vērtē tieši augstskolas mācību spēkus, ko veido ārvalstu un Latvijas profesionāļi un nozares eksperti, tostarp vieslektori no tādām valstīm kā Vācija, Francija, Zviedrija, Dānija, Somija, ASV un citām. Rīgas Juridiskās augstskolas mērķtiecīgi veidotā starptautiskā studiju vide, ko stiprina ārvalstu pasniedzēji un ik gadu vidēji 40% ārvalstu studentu, dod iespēju pašmāju studentiem Latvijā iegūt Eiropas līmeņa izglītību multinacionālā vidē, kur mācības notiek angļu valodā, pilnībā sagatavojot darbam starptautiskajā tirgū.

Augstskolas studiju koncepcija, kas balstīta uz integrētu studiju modeli un apvieno jurisprudences studijas ar izvēlēto profesionālo virzienu, dod iespēju iegūt plašu un profesionālu skatījumu izvēlētajā interešu jomā. Rīgas Juridiskā augstskola piedāvā trīs galvenos maģistra studiju programmu virzienus – „Starptautiskās tiesības un Eiropas tiesības", „Tiesības un finanses" un „Jurists lingvists".

Par Rīgas Juridisko augstskolu

Rīgas Juridiskā augstskola dibināta 1998.gadā un piedāvā iegūt bakalaura un maģistra izglītību tiesību, biznesa, diplomātijas un juridiskās lingvistikas jomās, studējot angļu valodā. Augstskola piedāvā pilna un nepilna laika studijas, piesaistot starptautiski atzītus nozares speciālistus un augsti kvalificētus mācībspēkus no ārvalstīm..

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV