Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Studentu līderus pulcēs Rīgā no 13.līdz 22.augustam

Anete Enikova, 04.08.2010. 11:13

No 13. līdz 22. augustam Latvijas Studentu apvienība (LSA) rīko „Studentu Līderu forumu 2010", kurā jau devīto gadu pulcēsies aktīvākie studenti no visas Latvijas. Foruma ievadā studenti aicināti piedalīties simulācijas spēlē un četru dienu lekciju un diskusiju ciklā – Studentu atvērtais forums.

„Studentu Līderu forums 2010" šogad norisināsies Rīgā ar 10 dienu programmu trīs ciklos. Dalībai forumā aicināts ikviens studējošais, lai pilnveidotu sevi un kļūtu par studentu līderi, kurš pārzinātu savas studenta tiesības un pienākumus, kļūtu par ekspertu studiju jautājumos un studiju laikā spētu palīdzēt gan sev, gan saviem kursa biedriem.

Foruma ievadā no 14. līdz 15. augustam Biznesa augstskolā „Turība" norisināsies vērienīgākā studentu simulācijas spēle „Studentu Līderu foruma Laboratorija". Divu dienu laikā studenti varēs aptvert vairāku gadu posmu augstākās izglītības procesu attīstībā. Kļūstot par studentu, dekānu vai rektoru, katrs simulācijas dalībnieks apgūs augstākās izglītības sistēmas īpatnības, daudzveidību, mācīsies domāt stratēģiski un radoši, plānot resursus, lobēt, rakstīt projektus u.c. Interesenti aicināti pieteikties līdz 10. augustam www.lf.lsa.lv. Vietu skaits ierobežots.

No 16. līdz 19. augustam ikviens aicināts apmeklēt Studentu Atvērto forumu, ko veidos lektoru prezentācijas un diskusijas par un ap studentu augstākajā izglītībā. 16. augusts tiks veltīts aktualitātēm augstākajā izglītībā no studentu skatu punkta, kā arī atskatam uz studentu kustības vēsturi Latvijā, piedaloties LU rektoram Mārcim Auziņam un LSA vecbiedriem. 17. augustā pirmo reizi Latvijā tiks aktualizēts termins "uz studentu vērsta izglītība". Kā lektori uzstāsies Dr. paed., prof. Dainuvīte Blūma (LU), Guntars Catlaks (Education International), pārstāvji no Latvijas Izglītības un Zinātnes darbinieku arodbiedrības, Valsts izglītības attīstības aģentūras, LSA u.c.
18. augustā tiks pārrunāts, kā students var iesaistīties studiju iekšējās kvalitātes uzlabošanā un birokrātijas likvidēšanā. Pēc diskusijas tiks apkopoti iespējamie problēmu risinājumi gan augstākās izglītības institūcijām, gan studējošajiem. 19. augusts tiks veltīts studentu sociālajam nodrošinājumam, lai kopīgi varētu izzināt pašreizējo situāciju, kā arī izstrādāt idejas „Ideju Talkā" par sociālās vides uzlabošanu augstskolās. Lielāko Latvijas politisko partiju pārstāvji kampaņas „Student, dodies vēlēt!" ietvaros tiks aicināti diskutēt ar studentiem par to, ko augstākajā izglītībā sagaidīt pēc 10. Saeimas vēlēšanām.

Pieteikumu apmeklēt kādu no atvērtā foruma pasākumiem sūti uz e-pastu: lideruforums@lsa.lv. Visi forumā iekļautie pasākumi studentiem ir bez maksas. Pieteikties var arī uz atsevišķiem pasākumiem, turklāt par dalību visās „Studentu Līderu foruma" daļās studenti varēs saņemt sertifikātus, kas apliecinās foruma laikā iegūtās zināšanas. Aktīvākās augstskolas cīnīsies par ceļošo kausu un nomināciju „Nākotnes līderu augstskola".

Forumu atbalsta: Inbox.lv, Draugiem.lv, Latvijas Radio, JCDecaux, Radio 101, Spoki.lv, EasyGet.lv, Studentlife.lv, Salidzini.lv, CV-Online, Izklaide Tv, Platforma.lv un Latvijas mūzikas kanāls, Latgales Radio, Kurzemes Radio, laikmetīgās mākslas muzejs Kim?, Swedbank, Lūzumpunkts, Miervidi.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV