Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Aicina Studentus apgūt augstākās izglītības sistēmu ar simulācijas spēli

Anete Enikova, 06.08.2010. 09:13

No 14. līdz 15. augustam Biznesa augstskolā „Turība" norisināsies vērienīgākā studentu simulācijas spēle „Studentu Līderu foruma Laboratorija". Kļūstot par studentu, dekānu vai rektoru, simulācijas dalībnieki gūs izpratni par augstākās izglītības sistēmas darbību.

Lai saprastu, kā funkcionē valsts un privāto augstskolu, kā arī koledžu pārvaldība un kādas ir studentu iespējas to ietekmēt, Latvijas Studentu apvienība (LSA) projekta „Studentu Līderu forums 2010" ietvaros organizē lielāko studentu simulācijas spēli „Studentu Līderu foruma Laboratorija". Divu dienu laikā studenti varēs novērot un izprast to studiju dzīves kopainu, kas iegūstama visā trīs vai četru gadu studiju laikā.

Simulācijas spēles mērķis ir veicināt jauniešu zināšanas un interesi par studentu iespējām iesaistīties savu tiesību pārstāvniecībā, tādējādi veicinot studentu dalību augstākās izglītības jautājumu pieņemšanā, izglītības kvalitātes veidošanā un studiju vides uzlabošanā. Kļūt par simulācijas dalībnieku ir aicināts ikviens studējošais ar vēlmi pilnveidot sevi, kļūt par ekspertu studiju jautājumos, lai studiju laikā spētu palīdzēt gan sev, gan saviem kursa biedriem.
Simulācijas metode, kuras pamatā ir dažādu lomu apgūšana, ir iespēja paraudzīties „ārpus rāmja". Kļūstot par studentu, dekānu, rektoru, ierēdni vai žurnālistu, katrs simulācijas dalībnieks apgūs prasmi domāt stratēģiski un radoši, plānot resursus, lobēt, rakstīt projektus u.c. Veidojot sadarbības tīklu starp spēles dalībniekiem, tiem būs iespēja praksē izzināt labākos veidus, kā ietekmēt augstākās izglītības procesus un gūt vēlamos rezultātus, apzinot citu pieredzi un veidojot savējo.

Interesenti dalībai simulācijā aicināti pieteikties līdz 10. augustam „Studentu Līderu foruma 2010" mājaslapā www.lf.lsa.lv. Dalība spēlē ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots. Reģionālo augstskolu pārstāvjiem nepieciešamības gadījumā tiks nodrošināta vieta studentu kopmītnēs.

Forumu atbalsta: Inbox.lv, Draugiem.lv, Latvijas Radio, JCDecaux, Radio 101, Spoki.lv, EasyGet.lv, Studentlife.lv, Salidzini.lv, CV-Online, Izklaide Tv, Platforma.lv un Latvijas mūzikas kanāls, Latgales Radio, Kurzemes Radio, laikmetīgās mākslas muzejs Kim?, Swedbank, Cēsu alus, Fazer, Dobeles Dzirnavnieks, Ādažu čipsi, Dreamer vīni, Latvijas Valsts meži, Lūzumpunkts, Miervidi.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV