Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Studentus aicina piedalīties diskusiju ciklā par augstāko izglītību

Anete Enikova, 09.08.2010. 10:00

No 16. līdz 19. augustam Rīgā norisināsies apjomīgs lekciju un diskusiju cikls Studentu Atvērtais forums, kurā pulcēsies gan aktīvākie studenti, gan sabiedrībā zināmi un pieredzējuši lektori, lai runātu par augstākās izglītības un studentiskiem jautājumiem. Studentu Atvērtais forums noritēs „Studentu Līderu forumu 2010" ietvaros, kurā no 13. līdz 22. augustam jau devīto gadu pulcēsies studenti no visas Latvijas.

No 16. līdz 19. augustam norisināsies Studentu Atvērtais forums, ko veidos lektoru prezentācijas un diskusijas par un ap Latvijas studentu augstākajā izglītībā. Apmeklēt forumu aicināts ikviens Latvijas studējošais, lai kļūtu par studentu līderi, pārzinātu savas studenta tiesības un pienākumus, kļūtu par ekspertu studiju jautājumos un studiju laikā spētu palīdzēt gan sev, gan saviem kursa biedriem.

Pirmā foruma diena tiks veltīta aktualitātēm augstākajā izglītībā no studentu skatu punkta. Uz studentu kustības vēsturi Latvijā palīdzēs atskatīties LU rektors Mārcis Auziņš, kā arī Latvijas Studentu apvienības vecbiedri. Pirmo reizi Latvijā 17. augustā tiks aktualizēts jau Eiropā nozīmīgs termins "uz studentu vērsta izglītība". Kā lektori uzstāsies Dr. paed., prof. Dainuvīte Blūma (LU), Guntars Catlaks (Education International un Sorosa fonds Latvia), kā arī pārstāvji no Latvijas Izglītības un Zinātnes darbinieku arodbiedrības, Valsts izglītības attīstības aģentūras, Latvijas Studentu apvienības u.c.

18. augustu veidos pārrunas par iespējām, kā students var iesaistīties studiju iekšējās kvalitātes uzlabošanā un birokrātijas likvidēšanā. Kā diskusijas rezultāts tiks apkopoti iespējamie problēmu risinājumi, kas piedāvājami gan augstākās izglītības institūcijām, gan studējošajiem.

Foruma noslēgumā 19. augustā tiks runāts par studentu sociālo nodrošinājumu, lai kopīgi izzinātu pašreizējo situāciju – budžeta vietu un stipendiju apjomu, studiju kredītu gūšanas iespējas. Diskusijas ietvaros „Ideju Talkā" tiks veidotas ierosmes sociālās vides uzlabošanai augstskolās. Lielāko Latvijas politisko partiju pārstāvji kampaņas „Student, dodies vēlēt!" ietvaros tiks aicināti diskutēt ar studentiem par to, ko augstākajā izglītībā sagaidīt pēc 10.Saeimas vēlēšanām.

Visi forumā iekļautie pasākumi ir bez maksas. Pieteikumu apmeklēt kādu no atvērtā foruma pasākumiem sūtīt uz e-pastu: lideruforums@lsa.lv. Par dalību visās „Studentu Līderu foruma" daļās studenti varēs saņemt sertifikātus, kas apliecinās foruma laikā iegūtās zināšanas. Aktīvākās augstskolas cīnīsies par ceļošo kausu un nomināciju „Nākotnes līderu augstskola". Vairāk informācijas www.lf.lsa.lv vai www.lsa.lv.

Forumu organizē Latvijas Studentu apvienība. Forumu atbalsta Inbox.lv, Draugiem.lv, Latvijas Radio, JCDecaux, Radio 101, Spoki.lv, EasyGet.lv, Studentlife.lv, Salidzini.lv, CV-Online, Izklaide Tv, Platforma.lv un Latvijas mūzikas kanāls, Latgales Radio, Kurzemes Radio, laikmetīgās mākslas muzejs Kim?, Swedbank, Cēsu alus, Fazer, Dobeles Dzirnavnieks, Ādažu čipsi, Dreamer vīni, Latvijas Valsts meži, Lūzumpunkts, Miervidi.lv, Hellenic.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV