Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Studentu apvienība sadarbosies ar jaunajiem zinātniekiem

Jurita Krūma, 10.08.2010. 11:28 | komentāri (1)

Latvijas Studentu apvienība (LSA) vienojusies ar Latvijas Jauno zinātnieku apvienību (LJZA) par abpusēju sadarbību, lai veicinātu studentu informētību akadēmiskajos jautājumos.

LSA Akadēmiskā virziena vadītāja Asnate Kažoka vienojusies ar LJZA valdes priekšsēdētāju Gintu Turlaju par turpmāku abpusēju sadarbību, veicinot studentu informētību akadēmiskajos jautājumos. LZJA ir biedrība, kurā apvienojušies Latvijas jaunie zinātnieki, galvenokārt doktori un doktoranti, kuru mērķis ir pārstāvēt tos Valsts zinātnes politikas plānošanas procesā, kā arī popularizēt zinātni un zinātnisko darbību. LSA kā organizācija, kura pārstāv visu Latvijas studentu tiesības un intereses augusta beigās rīkos oficiālu tikšanos, kuras ietvaros LSA un LJZA pārstāvji parakstīts abpusējās sadarbības paktu.

Vienošanās par sadarbību paredz, ka LJZA piedalīsies studiju programmu akreditācijās un iekļausies topošajā akreditāciju organizēšanas sistēmā. Augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas centrs (AIKNC) un LSA kopīgi organizēs apmācību kursus, lai paaugstinātu LSA deleģēto novērotāju kompetenci augstākās izglītības novērtēšanas procesā.

LZJA pārstāvis uzrunās studentus „Studentu Līderu foruma 2010" pasākumā „Viens, divi, trīs... Gaisā!", kas veltīts uz studentu vērstai izglītībai un norisināsies 17. augustā plkst. 16:00 laikmetīgās mākslas muzejā "kim?". LJZA apņemas arī turpmāk piedalīties uz studentu vērstas izglītības pasākumu, kā arī maģistrantūras un doktorantūras studiju popularizēšanā.

Sadarbības ietvaros, LSA nodrošinās atbalstu Doktoranta rokasgrāmatas pilnveidē, kā arī piedalīsies šī gada novembrī rīkotajā LJZA forumā. Abas organizācijas sadarbosies, sniedzot abpusēju informatīvu atbalstu, jau šobrīd LSA pārstāvji tiek aicināti piedalīties LJZA veidotajās darba grupās un kā lektori piedalīties LJZA pasākumos.

Abu apvienību pārstāvji vienošanos noslēdza LJZA vasaras nometnē, kas norisinājās no 30. jūlija līdz 1. augustam Lēdurgas pagastā. Nometnes mērķis bija veicināt sadarbību starp dažādu jomu jaunajiem zinātniekiem, kā arī popularizēt zinātnes idejas ārpus zinātnieku aprindām. LSA pārstāve Asnate Kažoka nometnes ietvaros piedalījās vairākās darba grupās: „Zinātne un pedagoģija" par jauno mācībspēku darba stilu, kas sasaucas ar LSA popularizēto „uz studentu vērsto" izglītības politiku; „Zinātnes politika Latvijā un Eiropā", kas maģistrantūras un doktorantūras studiju popularizēšanas jautājumā iekļaujas LSA darbības vadlīnijās.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV