Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Parakstīs vienošanos par "Baltijas Žurnālistu akadēmijas" izveidošanu

Ainārs Dimants, 10.08.2010. 14:08

12.augustā plkst.12.00 Biznesa augstskolā Turība C korpusa 321.telpā notiks preses konference, lai iepazīstinātu ar jaundibināto Baltijas Žurnālistu akadēmiju. Pasākuma laikā arī tiks parakstīta vienošanās par akadēmijas izveidi.

Preses konferencē piedalīsies Mediju institūta valdes priekšsēdētājs, Biznesa augstskolas Turība Komunikācijas zinātņu katedras vadītājs Ainārs Dimants, Biznesa augstskolas Turība rektors Antons Kiščenko, Lietuvas Žurnālistu valdes priekšsēdētājs Dainis Radzevičs (Dainius Radzevičius), Igaunijas Žurnālistu savienības valdes priekšsēdētājs Pēters Ernitss (Peeter Ernits), Fridriha Eberta fonda reģionālo projektu koordinatore Baltijas valstīs Regīna Puriņa un Baltijas Žurnālistu akadēmijas Rīcības komitejas locekle, RSU studiju programmas "Žurnālistika" vadītāja Anda Rožukalne.

Pēc konferences oficiālās daļas noslēguma būs iespējams uzdot jautājumus un intervēt Baltijas Žurnālistu akadēmijas organizētājus.

Baltijas Žurnālistu akadēmija ir izveidota, lai rīkotu izglītojošus seminārus žurnālistiem no visām trim Baltijas valstīm, tieši tādēļ tās dibināšanā iesaistījies Mediju institūts un Biznesa augstskola Turība no Latvijas, Lietuvas Žurnālistu savienība un Igaunijas Žurnālistu savienība. Finansiālo atbalstu vismaz pirmajiem diviem semināriem sniegs Fridriha Eberta fonds no Vācijas, līdz ar to dalības maksa ir tikai desmit eiro.

Akadēmijā piedalīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas žurnālisti. Lektori tiks aicināti gan no Baltijas valstīm, gan Vācijas. Pirmais seminārs tiks organizēts 24.septembrī viesnīcā "Hotel Jūrmala SPA" par tēmu "Biznesa žurnālistika ekonomiskajā krīzē - vai biznesa žurnālistikas krīze?", kur uzstāsies Juris Kaža, biznesa žurnālists un blogeris, Arturs Račs (Arturas Račas), ziņu aģentūras BNS galvenais redaktors un direktors no Lietuvas, Ēriks Aru (Erik Aru), Igaunijas otra lielākā laikraksta žurnālists, Vācijas radio "Westdeutscher Rundfunk" (WDR) Ekonomikas redakcijas redaktors Ulrihs Ikerzeifers (Ulrich Ückerseifer) u.c.

Kā skaidro Ainārs Dimants, Mediju institūta valdes priekšsēdētājs un viens no Baltijas Žurnālistu akadēmijas Rīcības komitejas locekļiem, "šīs idejas autors ir Fridriha Eberta fonds, jo līdzīga akadēmija sekmīgi darbojas Vācijā, savukārt Latvijā pagaidām nedarbojas neviena žurnālistu tālākizglītības institūcija".

Baltijas Žurnālistu akadēmija kalpos žurnālistu profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanai un augstu profesionālo standartu uzturēšanai.

"Svarīgs akadēmijas uzdevums ir arī kopīga profesionālā diskursa veidošana Baltijas žurnālistu vidū, tādējādi turpinot vēsturisko Baltijas Preses antantes tradīciju," skaidro A. Dimants.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV