Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

LLU vēl var pieteikties studentu nepilna laika un maksas grupām

Juris Kālis, 12.08.2010. 12:05

Arī Latvijas Lauksaimniecības universitātē ( LLU), līdzīgi kā daudzās citās augstskolās, sākusies šī gada reflektantu papildus uzņemšana nepilna laika un maksas studiju grupās gan pamatstudijās, gan maģistrantūrā.

Papildus uzņemšana Jelgavas pilī sākās vakar, 11.augustā un tā turpināsies līdz 17.augustam. Turklāt pirmajās divās dienās dokumentus pieņem bez reģistrācijas maksas, bet turpmākajās - būs jāmaksā 20 latu. Uzņemšanas komisijas darba laiks, līdzīgi kā iepriekšējās nedēļās, ir no plkst.09.00 līdz plkst.16.00, izņemot izejamās dienas.

Der atzīmēt, ka pirmajā papildus uzņemšanas dienā komisija pieņēma dokumentus pavisam no pussimts reflektantiem, tostarp pieciem maģistrantūrā studēt gribētājiem.

Papildus uzņemšana notiek visās deviņās fakultātēs un visās tajās studiju programmās, kurās ir maksas, kā arī nepilna laika studiju grupas. Pilna laika studijās par maksu vakantas vietas vēl ir tādās visnotaļ populārās studiju programmā kā Ekonomika, Būvniecība, Zemes ierīcība, Ainavu plānošana un arhitektūra, Veterinārmedicīna, Sabiedrības pārvalde, Iestāžu un uzņēmumu ārējie sakari, Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija, Datorvadība un datorzinātne, kā arī Programmēšana un Tehniskais eksperts. Turklāt programma Tehniskais eksperts LLU ir gluži pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma, kas ļauj iegūt kvalifikāciju - sauszemes transportlīdzekļu tehniskais eksperts.

Runājot par nepilna laika studijām, jāteic, ka brīvas vietas vēl ir gandrīz visās piedāvātajās studiju programmās, jo pamata uzņemšanas laikā uz prognozētajām 470 vietām tika saņemts tikai pusotrs simts pieteikumu. Savukārt maģistrantūrā plānotās valsts budžeta studiju vietas praktiski visas ir jau aizpildītas, taču pamata uzņemšanas laikā par maksu no prognozētājām 118 vietām varēja aizpildīt tikai 75. Līdzīga aina vērojama arī nepilna laika maģistrantūrā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV