Ceturtdiena, 19.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Verners, Muntis;

Uz LU jumta atklāj Studentu Līderu forumu

Jurita Krūma, 13.08.2010. 14:27

Piektdien, 13. augustā, uz Latvijas Universitātes (LU) jumta atklāts „Studentu Līderu foruma 2010" diskusiju, lekciju un semināru cikls, ko organizē Latvijas Studentu apvienība (LSA). Ceļavārdus teica Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un LSA prezidents Edgars Bērziņš, aicinot arī turpmāk studentus būt aktīviem.

No 13.augusta sākas „Studentu Līderu foruma 2010" diskusiju, lekciju un semināru cikls, kas veltīts augstākās izglītības aktualitātēm, problēmām, politiskajiem viedokļiem, kā arī studenta nozīmi un rīcībspēju Latvijas augstākās izglītības sistēmā.

Ceļavārdos foruma norisei Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe uzsvēra šī gada foruma bagātīgo un daudzveidīgo saturu, kā arī foruma spēju kļūt par Latvijas studentu tradīciju jau deviņu gadu garumā. Ministre teica atzinīgus vārdus Studentu apvienībai kā panteriem, ar kuriem veidojusies ilgstoša un veiksmīga sadarbība kā augstākās izglītības reformu plāna tapšanas gaitā, tā augstākās izglītības jautājumu risināšanā kopumā. Ministre studentus aicināja arī turpmāk būt ambicioziem un mērķtiecīgiem

„Viss sākas no idejas. Līderu forums sākās no idejas, gluži tāpat kā jebkura cita iniciatīva. Man ir liels gandarījums, ka šogad Līderu forums no trīs dienu semināra ir pārtapis par desmit dienu lekciju un diskusiju ciklā. " savā uzrunā viesiem teica LSA prezidents Edgars Bērziņš. Noslēdzot uzrunas, viesi tika aicināti simboliski izteikt novēlējumus vai idejas foruma norisei un ļaut idejām lidot, palaižot gaisā balonus.

Foruma ietvaros no 17. līdz 19. augustam pēcpusdienās norisināsies diskusijas par un ap studentu, tā lomu un iespējām augstākajā izglītībā kā lektori uzstāsies profesore Dainuvīte Blūma (LU), Guntars Catlaks (Education International), Aldis Baumanis (AIKNC), LU rektors Mārcis Auziņš, Mārcis Rubenis (Ideju Māja), vadošās partijas, LSA pārstāvji u.c.

No 20. līdz 22. augustam Jelgavas rajonā pieredzē dalīsies Latvijas augstskolu studējošo pašpārvalžu līderi, lai dalītos idejās, kā stiprināt studentu kustību, studentu pārstāvniecības kā organizācijas, veicināt izaugsmi un zināšanas komandā. Semināra viesi: Gatis Mūrnieks (BBDO Moscow), Māris Resnis, EkoMedia, ideju apvienība Radošuma pils, Iespējamā misija u.c. Foruma noslēgumu ikviens aicināts apmeklēt 22. augustā plkst. 19:00 klubā „Nabaklab".

Norises vietas ir laikmetīgās mākslas muzejs „kim?" un Swedbank centrālā ēka. Visi forumā iekļautie pasākumi ir bez maksas. Par dalību visās foruma daļās studenti varēs saņemt sertifikātus, kas apliecinās foruma laikā iegūtās zināšanas. Aktīvākās augstskolas cīnīsies par ceļošo kausu un nomināciju „Nākotnes līderu augstskola". Vairāk informācijas www.lf.lsa.lv.

Forumu atbalsta Inbox.lv, Draugiem.lv, Latvijas Radio, JCDecaux, Radio 101, Spoki.lv, EasyGet.lv, Studentlife.lv, Salidzini.lv, CV-Online, Izklaide Tv, Platforma.lv un Latvijas mūzikas kanāls, Latgales Radio, Kurzemes Radio, laikmetīgās mākslas muzejs Kim?, Swedbank, Cēsu alus, Fazer, Dobeles Dzirnavnieks, Ādažu čipsi, Dreamer vīni, Latvijas Valsts meži, Lūzumpunkts, Miervidi.lv, Hellenic.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV