Ceturtdiena, 19.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Verners, Muntis;

Pirmo reizi runās par uz studentu vērstu augstāko izglītību

Jurita Krūma, 16.08.2010. 12:11

Otrdien, 17. augustā, izstāžu zālē „Kim?" pirmo reizi valstiskā līmenī tiks aktualizēts termins „uz studentu vērsta augstākā izglītība" projekta „Studentu Līderu forums 2010" ietvaros. Ar lekciju Latvijas Universitātes profesore Dainuvīte Blūma.

„Studentu Līderu forums" ir Latvijas Studentu apvienības (LSA) deviņu gadu tradīcija, kas šogad no 17. līdz 19. augustam ikvienu interesentu aicina apmeklēt diskusiju un viedokļu forumu par un ap studentu augstākajā izglītībā. Forums ir studējošo iespēja pilnveidot sevi un kļūt par ekspertiem studiju jautājumos, lai studiju laikā spētu palīdzēt gan sev, gan saviem kursa biedriem.

Diskusiju foruma pirmā diena tiks veltīta termina „uz studentu vērsta augstākā izglītība" (Student centred learning) aktualizēšanai Latvijā, kas savu nozīmi jau ir nostiprinājis citviet Eiropas izglītības telpā. 17. augustā plkst. 16:00 izstāžu zālē „kim?" viesus uzrunās LSA prezidents Edgars Bērziņš, ievadot Dr.paed., profesores Dainuvītes Blūmas lekciju „Paradigmu maiņa izglītībā".

Pēc lekcijas LSA pārstāvji, kā arī Ieva Nartiša (Latvijas Jauno zinātnieku apvienība) aicinās runāt par studiju kredītpunktu pārnesi un uzkrāšanas sistēmu, kā veicināt mācību rezultātus un inovāciju apmācībā, kā arī kā veidot individuālu mācību programmas un pielāgot apmācības veidus.

Lekciju noslēgumā klātesošie aicināti izteikt viedokļus diskusijā „Uz studentu vērsta izglītība Latvijā", kurā piedalīsies profesore Dainuvīte Blūma (LU) Guntars Catlaks (Sorosa fons Latvija un Education International), Ieva Nartiša (LJZA), Ilze Trapenciere (LIZDA) un LSA. Diskusijas ietvaros tiks meklētas atbildes uz jautājumiem: kādas ir uz studentu vērstas izglītības attīstības tendences citur Eiropā; vai un kādēļ uz studentu vērstai izglītībai jābūt centralizētam procesam Latvijā; kā popularizēt uz studentu vērstu izglītību u.c.

Visi forumā iekļautie pasākumi ir bez maksas. Par dalību visās foruma daļās studenti varēs saņemt sertifikātus, kas apliecinās foruma laikā iegūtās zināšanas. Vairāk informācijas par foruma norisi www.lf.lsa.lv. Forumu atbalsta Inbox.lv, Draugiem.lv, Latvijas Radio, JCDecaux, Radio 101, Spoki.lv, EasyGet.lv, Studentlife.lv, Salidzini.lv, CV-Online, Izklaide Tv, Platforma.lv un Latvijas mūzikas kanāls, Latgales Radio, Kurzemes Radio, laikmetīgās mākslas muzejs Kim?, Swedbank, Cēsu alus, Fazer, Dobeles Dzirnavnieks, Ādažu čipsi, Dreamer vīni, Latvijas Valsts meži, Lūzumpunkts, Miervidi.lv, Hellenic.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV