Pirmdiena, 16.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Dārgs, Asja, Asnate, Dāgs;

Diskutēs par augstskolu studiju kvalitātes uzlabošanu

Jurita Krūma, 17.08.2010. 11:49

Trešdien, 18. augustā Swedbank centrālajā ēkā „Saules Akmens" norisināsies projekta „Studentu Līderu forums 2010" diskusiju cikla turpinājums, kas veltīts augstskolu studiju kvalitātes uzlabošanai un studenta lomai šajā procesā. Ar lekcijām uzstāsies Latvijas Universitātes (LU) rektors Mārcis Auziņš un Okupācijas muzeja valdes loceklis Pēteris Bolšaitis.

18. augustā plkst. 13:00 Swedbank centrālajā ēkā „Saules Akmens" Balasta dambī 1 norisināsies diskusiju foruma turpinājums, kas veltīts augstskolu studiju kvalitātes uzlabošanai. Apmeklēt forumu aicināts ikviens studējošais, lai pilnveidotu sevi, kļūtu par ekspertiem studiju jautājumos un spētu palīdzēt gan sev, gan saviem kursa biedriem.

Diskusiju dienu atklās Okupācijas muzeja valdes loceklis un bijušais Maksa Planka universitātes pētnieks un pasniedzējs Pēteris Bolšaitis, savā uzrunā izsverot, kā students spēj iesaistīties iekšējās kvalitātes novērtēšanā, kā tas ir bijis iepriekš un kādi risinājumi ir šobrīd.

Augstskolu politiku iekšējās kvalitātes uzlabošanā prezentēs LU rektors, profesors Mārcis Auziņš. Rektora runā varēs saklausīt atbildes uz jautājumiem, kāds ir augstskolu redzējums uz esošo kvalitātes novērtēšanas procesu augstskolā un studentu iesaisti tajā, kāda ir augstskolas atbildība, vai tām ir svarīgs students, lai kvalitāti novērtētu u.c.

Diskusiju dienas noslēgumā ar lekciju „Studentu līdzdalība augstskolas iekšējās kvalitātes uzlabošanā" viesus uzrunās studentu pārstāvis LU Kvalitātes novērtēšanas komisijā Rinalds Gulbis. Pēc lekcijas radošās darbnīcas ietvaros ikviens tiks aicināts pārdomāt un radīt idejas, kādi studiju procesa uzlabojumi ir vēlami, kā students var ietekmēt un uzlabot savu studiju procesu, kā to var uzlabot augstskola.

Pēc diskusijas apkopotās idejas dokumenta formā tiks iesniegtas rektoriem ar konkrētiem mehānismiem, kas būtu jāuzlabo esošajā sistēmā, lai students saņemtu kvalitatīvu augstāko izglītību.

Visi forumā iekļautie pasākumi ir bez maksas. Par dalību visās foruma daļās ir iespēja saņemt sertifikātus, kas apliecinās foruma laikā iegūtās zināšanas. Vairāk informācijas par foruma norisi lf.lsa.lv. Forumu atbalsta Inbox.lv, Draugiem.lv, Latvijas Radio, JCDecaux, Radio 101, Spoki.lv, EasyGet.lv, Studentlife.lv, Salidzini.lv, CV-Online, Izklaide Tv, Platforma.lv un Latvijas mūzikas kanāls, Latgales Radio, Kurzemes Radio, laikmetīgās mākslas muzejs Kim?, Swedbank, Cēsu alus, Fazer, Dobeles Dzirnavnieks, Ādažu čipsi, Dreamer vīni, Latvijas Valsts meži, Lūzumpunkts, Miervidi.lv, Hellenic.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV