Pirmdiena, 16.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Dārgs, Asja, Asnate, Dāgs;

Vidzemniekiem iespēja studēt RTU filiālē Cēsīs

Ieva Karlsberga, 17.08.2010. 12:22

Turpinoties sadarbībai starp Rīgas Tehnisko universitāti un Cēsu novada pašvaldību, RTU uzsākusi studentu uzņemšanu nepilna laika neklātienes studijām Cēsu studiju grupās. Cēsu studiju grupās studentiem tiks nodrošinātas studijas Cēsīs, bet to uzņemšana un reģistrēšana notiks Rīgā.

Studijas paredzēts organizēt divās pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmās:

Studiju programmā "Materiālu tehnoloģija un dizains" studentiem ir iespēja apgūt koka izstrādājumu projektētāja specialitāti, kļūstot par kvalificētu mēbeļu projektētāju.

Studiju programmā "Uzņēmējdarbība un vadīšana" studenti apgūs mārketinga specialitāti ar kvalifikāciju tirgzinību un tirdzniecības speciālists.

Abās studiju programmās nepilna laika studijas ilgst 2,5 gadi. Sīkāku informāciju par uzņemšanu un par studiju programmām atrodama RTU interneta lapā http://www.rtu.lv/Uzņemšana.

Jau ziņots, ka Cēsu novada pašvaldība ar RTU sadarbojas kopš 2005.gada, kad tika noslēgts līgums par sadarbību, lai veicinātu tehniskās izglītības popularizēšanu Cēsu pilsētas un rajona jauniešu vidū un orientētu jauniešus uz tādu profesiju apgūšanu, kas atbilst Latvijas Republikas sociāli ekonomiskai virzībai un Cēsu pilsētas un rajona prioritātēm un attīstības programmai.

Šī gada 7.aprīlī Cēsu novada pašvaldība noslēdza otro līgumu par sadarbību ar RTU, kas paredz vienas prakses vietas nodrošināšanu Cēsu novada pašvaldībā RTU un Hipotēku bankas rīkotajā vasaras prakšu projektā "Labā prakse". Sadarbības ietvaros viens RTU maģistrants profesora Visvalža Vrubļevska vadībā veica Cēsu pilsētas siltumtīklu saimniecības investīciju un remonta darbu plāna izvērtēšanu.

Savukārt šī gada 20.aprīlī Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders un RTU rektors Ivars Knēts parakstīja sadarbības līgumu ar mērķi īstenot brīvprātīgās iniciatīvas augstākās tehniskās izglītības pieejamības nodrošināšanai Cēsu novada pašvaldības teritorijā, veidojot Cēsīs RTU inženierzinātņu un tehnoloģiju studiju un pētniecības centru. Līgums paredz vairākas aktivitātes, kas veicinās iedzīvotāju iespēju iegūt augstāko tehnisko izglītību Cēsu novadā: RTU inženierzinātņu un tehnoloģiju studiju un pētniecības centra (filiāles) attīstību Cēsu novada administratīvajā teritorijā, koledžu programmas īstenošanu, komercdarbības veicināšanu, izmantojot RTU un pašvaldības inovāciju un biznesa inkubatoru piedāvātās iespējas, RTU studējošo iesaistīšanu pašvaldības institūciju un komersantu uzdevumu risināšanā, realizējot konkrētas prakses un izstrādājot bakalaura, maģistra un doktora darbus pašvaldībai nepieciešamās tematikās, kā arī sadarbību inovāciju un tehnoloģiju ieviešanā Cēsu novada uzņēmumos un iestādēs.

Papildu informācija:

Cēsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ieva Karlsberga
t. 64121677; 26469249;
ieva.karlsberga@dome.cesis.lv
www.cesis.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV