Pirmdiena, 16.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Dārgs, Asja, Asnate, Dāgs;

Studenti diskutēs ar politiskajām partijām par augstākās izglītības nākotni

Jurita Krūma, 18.08.2010. 12:26

Ceturtdien, 19. augustā Swedbank centrālajā ēkā „Saules Akmens" projekta "Studentu Līderu forums 2010" diskusiju cikla noslēgums, kas veltīts studentu sociālā nodrošinājuma jautājumiem. Diskusiju ietvaros apkopos idejas par iespējām uzlabot studentu sociālos apstākļus, kā arī uzzinās, ko kandidējošie politiķi piedāvā augstākajai izglītībai pēc vēlēšanām.

19. augustā plkst. Swedbank centrālajā ēkā „Saules Akmens" Balasta dambī 1 foruma dienas ievadā Latvijas Studentu apvienības (LSA) bijušais Sociālā virziena vadītājs Toms Miks teiks ievadlekciju „Sociālās dimensijas jautājumi". Lekcijas ietvaros tiks pārrunāts, kā studentu sociālās problēmas ir saredzamas uz citu sociālo grupu fona.

Turpinājumā Ideju Talkā ar moderatoriem – LSA Sociālā virziena vadītāju Antonu Fedorenko un „Ideju Māja" valdes priekšsēdētāju Mārci Rubeni – klātesošie tiks aicināti radīt idejas „Kā mēs varam uzlabot studentu dzīves apstākļus?". Kā uzlabot dzīvi kopmītnēs, kā labāk izmantot augstskolas mācību telpas ārpus lekcijām, kā rast resursus un sabiedrotos – veiksmīgāko ideju īstenošanai atbalstu sniegs Latvijas Studentu apvienība, rūpēs par Latvijas studentu dzīves kvalitātes celšanu.

Dienas noslēgumā LSA kampaņas „Student, dodies vēlēt!" ietvaros norisināsies diskusija par augstākās izglītības nākotni, kurā piedalīsies 10. Saeimas vēlēšanās kandidējošās politiskās partijas – Saskaņas Centrs, Vienotība, Zaļo zemnieku savienība, Visu Latvijai un Tēvzemei un brīvībai/LNNK apvienība, Par labu Latviju – un studenti. Diskusijas ietvaros partiju pārstāvji dalīsies savā redzējumā par augstākās izglītības finansējuma sadali, reformu virzību, kas ir plānotie darbi un kas ir tikai pirmsvēlēšanu solījumi.

Visi forumā iekļautie pasākumi ir bez maksas. Par dalību visās foruma daļās ir iespēja saņemt sertifikātus, kas apliecinās foruma laikā iegūtās zināšanas. Vairāk informācijas par foruma norisi lf.lsa.lv. Forumu atbalsta Inbox.lv, Draugiem.lv, Latvijas Radio, JCDecaux, Radio 101, Spoki.lv, EasyGet.lv, Studentlife.lv, Salidzini.lv, CV-Online, Izklaide TV, Platforma.lv un Latvijas mūzikas kanāls, Latgales Radio, Kurzemes Radio, laikmetīgās mākslas muzejs Kim?, Swedbank, Cēsu alus, Fazer, Dobeles Dzirnavnieks, Ādažu čipsi, Dreamer vīni, Latvijas Valsts meži, Lūzumpunkts, Miervidi.lv, Hellenic.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV