Pirmdiena, 16.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Dārgs, Asja, Asnate, Dāgs;

„Iespējamās misijas" mācību gads sākas ar tikšanos pie Valsts prezidenta

Egija Saļņikova, 25.08.2010. 10:24

Vakar, 24. augustā, gadskārtējā tikšanās reizē prezidenta pilī, programmas patrons Valsts prezidents Valdis Zatleris Iespējamās misijas Trešā iesaukuma dalībniekiem, viņu skolu direktoriem, mentoriem un programmas atbalstītājiem vēlreiz apliecināja savu atbalstu programmai un izteica atzinību par paveikto. Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe atzina, ka Iespējamā misija trīs gadu laikā ir uzstādījusi jaunu kvalitātes latiņu izglītībā, kopā ar programmas atbalstītājiem parādot, ko iespējams paveikt tad, ja izglītības jautājumu risināšanā iesaistās un sadarbojas dažādu sektoru pārstāvji. Jau 1.septembrī Iespējamās misijas Trešā iesaukuma skolotāji pievienosies Otrā iesaukuma dalībniekiem, strādājot 24 skolās visā Latvijā, un kopā ar programmas absolventiem ietekmējot ap 7000 bērnu dzīves.
„Iespējamās misijas" mācību gads sākas ar tikšanos pie Valsts prezidenta

Tikšanās reizē visi runātāji vairakkārt uzsvēra sadarbības nozīmi pārmaiņu procesos un minēja Iespējamo misiju kā lielisku piemēru, kas to apliecina. Sakot lielu paldies programmas patronam prezidenta kungam, dibinātājiem Lattelecom, Swedbank, Ideju partneru fondam un visiem atbalstītājiem par nenovērtējamo ieguldījumu Iespējamās misijas attīstībā, direktore Zane Oliņa atzina: „Šogad vairāk nekā jebkad esam sapratuši to, ka mūsu vīzijai īstenošanai – Latvijā katram bērnam izglītība ir vērtība – sabiedrībai jāapvieno savi spēki. Jāiesaistās visiem - skolēniem, studentiem, izglītības profesionāļiem, vecākiem un darba devējiem. Mums visiem kopīgi jāvienojas, kāda izglītība palīdzēs veidot mūsu valsts attīstības pamatu. Visiem jādomā arī par olekti, ar kādu mērīsim šīs izglītības kvalitāti. Man būtiskāki šķiet jautājumi, ko skolēni var un prot izdarīt, ko viņi ir gatavi darīt ar degsmi un pārliecību, nevis, cik precīzi viņi pārbaudes darbā prot nosaukt vēsturiskus gada skaitļus vai zina Latvijā biežāk sastopamās augu sugas".

Savukārt ministre T. Koķe savā uzrunā atzina: „Darbojoties jau trešo gadu, Iespējamā misija ir uzstādījusi jaunu kvalitātes latiņu izglītībā un esmu pateicīga jaunajiem dalībniekiem, kas ir izvēlējušies vienu no grūtākajām, bet arī nozīmīgākajām profesijām. Zinu, ka visi Iespējamās misijas skolotāji patiesi tic, ka visi bērni var. Viņi dod iespējas katram skolēnam sevi parādīt, palīdz ikvienam sasniegt augstākus mērķus un motivē izvirzīt jaunus".

1.septembrī Iespējamās misijas Trešā iesaukuma skolotāji pievienosies Otrā iesaukuma dalībniekiem strādājot 24 skolās visā Latvijā, kopā ar programmas absolventiem ietekmējot ap 7000 bērnu dzīves.

Prezidents V. Zatlers izteica gandarījumu par arvien jauniem talantīgiem un uzņēmīgiem augstskolu absolventiem, kuri izvēlas savu darba dzīvi sākt ar dalību Iespējamā misijā, un atzina, ka programma dod vērtīgu iespēju jauniešiem pēc studiju gados sasniegt vairāk, ātrāk pārbaudīt savas spējas un gūt gandarījumu par paveikto.

Rudenī sāksies dalībnieku piesaiste nākamajam – Ceturtajam iesaukumam, jo Iespējamās misijas mērķu īstenošanai nepieciešami vēl vairāk jaunu un talantīgu augstskolu absolventu, kuri būtu gatavi mainīt pasauli - savu un apkārtējo.

Iespējamā misija ir nacionāla mēroga izglītības iniciatīva, kuras mērķis ir nostiprināt izglītību kā vērtību Latvijā, palīdzot talantīgiem augstskolu absolventiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem. Iespējamo misiju dibinājuši Lattelecom, Swedbank un Ideju partneru fonds un atbalsta vadošies Latvijas uzņēmēji.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV