Pirmdiena, 16.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Dārgs, Asja, Asnate, Dāgs;

Noslēdzies devītais Studentu Līderu foruma seminārs

Jurita Krūma, 26.08.2010. 13:27

No 20. līdz 22. augustam Auces novada Vecaucē norisinājās studējošo pašpārvalžu līderu seminārs, ko jau devīto gadu organizē Latvijas Studentu apvienība (LSA) projekta „Studentu Līderu foruma" ietvaros. Šogad seminārā piedalījās 50 aktīvākie jaunieši no 15 augstākās izglītības iestādēm, paaugstinot motivāciju un spējas darbam komandā.
Noslēdzies devītais Studentu Līderu foruma seminārs

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) mācību centrā „Vecauce" norisinājās devītais „Studentu Līderu foruma" seminārs Latvijas augstskolu līderiem, kas darbojas savu augstskolu studentu tiesību un interešu pārstāvniecībā. Trīs dienu neformālā pieredzes un zināšanu apmaiņā piedalījās 50 studējošie aktīvisti, lai stiprinātu un veicinātu studējošo kustību valstī.

Ievadot semināru, Latvijas Zaļais punkts aicināja studentus radīt idejas, kā savās augstskolās ieviest „zaļos principus" un rūpēties par apkārtējo visi. Augstskolu studējošo pašpārvalžu līderi tika aicināti parakstīt „Zaļo memorandu" kā apliecinājumu vēlmei veicināt videi draudzīgu dzīvesveidu savā augstākās izglītības iestādē. Aicinot Motivācijas un līderības formulas izprast aicināja piedzīvojumu organizācijas „Lūzumpunkts" treneris Māris Resnis. Ar komandas spēļu metodi tika parādīts, kā efektīvi strādāt komandā un attīstīt nepieciešamās īpašības produktīvai sadarbībai grupā.

Bijušais reklāmas aģentūras „FUSE" direktors Gatis Mūrnieks (BBDO Moscow) klātesošos iepazīstināja ar partizāņu mārketinga pamatiem un pieejām, kā veidot reklāmas kampaņas un sasniegt to mērķus ar minimāliem līdzekļiem. Savukārt veiksmīgākās laika plānošanas metodes atklāja Swedbank pārstāvis Arvils Stikuts, aicinot biežāk ieskatīties savos plānotājos. Kā projekta ilggadējie dalībnieki, lektori un LSA pārstāvji Miks Muižarājs un Pēteris Jurčenko mudināja domāt, kā personība ietekmē organizāciju un kā pašpārvaldēs gūtās zināšanas pielietot dzīvē, savukārt LSA viceprezidents Mārtiņš Līdaks savā prezentācijā uzsvēris studentu dalību studiju kvalitātes un akadēmiskās vides uzlabošanā.

Izziņas, atjaunotnes un kultūras centra „Miervidi" reiki meistare Dace Picalcelma aicināja aktīvos studentus ikdienā saglabāt harmoniju. Latviešu vieglatlētikas veterāns Jānis Daliņš un Austrālijas universitātes lektore Ilze Daliņa uzsvēra politiskās aktivitātes nozīmi, salīdzinot Latvijas un Austrālijas studentus. Savukārt veiksmes stāstu par spēju ietekmēt citu sasniegumus atklāja Iespējamās misijas dalībnieks Gatis Narvaišs, aicinot pieņemt izaicinājumus.

Anete Enikova, projekta vadītāja: „Seminārs bija plānots kā eksperiments un psiholoģisks pārbaudījums tiem studentiem, kas sevi uzskata par līderiem. Tā bija iespēja paskatīties uz sevi no malas, ieraudzīt biežāk pieļautās kļūdas un saprast, cik ļoti no katra paša līdzdalības ir atkarīga procesu norise un studentu kustības eksistence. Novēlu studentiem gan Studentu Līderu foruma seminārā, gan atvērtajā forumā gūtās zināšanas izmantot, pārstāvot un aizstāvot studentus visa turpmākā studiju gada laikā. "

Foruma norisi nodrošināja: Latvijas Universitāte un Latvijas Lauksaimniecības Universitāte. Forumu atbalstīja: Inbox.lv, Draugiem.lv, Latvijas Radio, JCDecaux, Radio 101, Spoki.lv, EasyGet.lv, Studentlife.lv, Salidzini.lv, CV-Online, Izklaide TV, Platforma.lv un Latvijas mūzikas kanāls, Latgales Radio, Kurzemes Radio, laikmetīgās mākslas muzejs Kim?, Swedbank, Cēsu alus, Fazer, Dobeles Dzirnavnieks, Ādažu čipsi, Dreamer vīni, Latvijas Valsts meži, Lūzumpunkts, Miervidi.lv, Hellenic.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV