Jaunā Liepājas zivju tirdziņa atklāšana tika uzticēta Liepājas domes priekšsēdētāja vietniekam Gunāram Ansiņam, kurš kopā ar šefpavāru Nauri Hauku šim pasākumam par godu pagatavoja netradicionālu zivju zupu. Šoruden tirdziņš darbosies sestdienās, sākot no pulksten deviņiem rītā, un pārējā laikā kalpos kā moderns vides dekors un atgādinās par vecās ostmalas agrāko funkciju un zvejniecības lomu Liepājas dzīvē. Zivju tirgus projekta realizētāji cer, ka nākotnē zivju tirgus ostmalā iegūs savu lomu liepājnieku dzīvēs un ka tie to iekļaus savā tradicionālajā sestdienas maršrutā. Atklāšanas dienā zivju tirdziņa apmeklētāji neslēpa prieku un šo ideju novērtēja atzinīgi.
Ideja Vecās Ostmalas Promenādē radīt zivju tirdziņu radās, uzklausot pašu liepājnieku ierosinājumu ostmalā attīstīt un sakārtot zivju tirdzniecību. Zivju tirdziņa projekta autors ir dizaineris Kristaps Štobis, un tas ir tapis ciešā sadarbībā ar Kurzemes plānošanas reģionu, kas ar Norvēģijas finanšu instrumentu palīdzību ievieš projektu "Kurzemes reģiona ostu attīstība".