Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Studentu apvienība: Jaunajam ministram jābūt ar mugurkaulu

Jurita Krūma, 14.10.2010. 12:15

Noslēdzoties 10. Saeimas vēlēšanām, Latvijas Studentu apvienība (LSA) ir gatava aktīvam kopdarbam ar turpmākajiem valsts politikas veidotājiem. „Jaunajam izglītības un zinātnes ministram jābūt ar stingru mugurkaulu, jo svarīgu lēmumu laikā piekāpties nedrīkstēs," raugoties nozares attīstību nākotnē, uzsvēra LSA prezidents E. Bērziņš.
Studentu apvienība: Jaunajam ministram jābūt ar mugurkaulu

Ar redzējumu par jaunā izglītības un zinātnes patrona portretu, LSA uzskata - primārais ir spēja ne vien veiksmīgi vadīt, bet arī stingri aizstāvēt savu nozari. Lai to spētu, topošajam ministram jābūt ar pieredzi kā vispārējās un augstākās izglītības īstenošanā, tā augstākās izglītības politikas veidošanā, jo „valsts budžeta sastādīšanas un nozares reformu priekšvakarā lēmumiem jābūt gudriem, nesasteigtiem un tālredzīgiem", - atzina E. Bērziņš.

Turpmākie gadi kā iesākto reformu, tā finansējuma sadales un citos jautājumos nozarei varētu būt izšķiroši. Kā uzskata studenti – pirmais ministra uzdevums būs panākt, lai 2011. gada budžetā izglītībai un zinātnei atvēlētais finansējums netiktu samazināts, bet pat pieaugtu. Šajā gadījumā ministram jāspēj stādāt ne tikai valsts budžeta ietvaros, bet arī apgūt Eiropas struktūrfondu atbalstu.

„Apvienības izstrādāto Sadarbības memorandu par finansējuma nesamazināšanu izglītībai parakstījušas vien dažas partijas, taču mēs sagaidām, ka jaunais ministrs priekšvēlēšanu solījumus vērtīs darbos," – tā E. Bērziņš. LSA ir aktīvi iesaistījusies valdības deklarācijas veidošanā, izsakot priekšlikumus izglītības sadaļai. Tā kalpos par vadlīnijām ne vien ministra darbībā, bet arī nozarei un sabiedrībai kopumā.

Apvienība, pārstāvot Latvijas studējošo tiesības un intereses, līdz šim ir cieši sadarbojusies ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un nodrošinājusi, ka studentu viedoklis valstī tiek ņemt vērā.

„Ministram viennozīmīgi jāspēj operatīvi reaģēt uz izglītības telpas procesu mainību, ko nereti apdraud birokrātija ministriju ietvaros – tā jāmazina. Ministram jāspēj saskatīt nozares attīstības perspektīvi un spēt realizēt tos plānus, ko ministrija līdz šodienai ir uzsākusi. Un to var panākt tikai ar darbu plecu pie pleca ar organizācijām, kas ar nozari ir saistītas visciešāk," E.Bērziņš norāda, ka iniciatīva kopdarbam ar sociālajiem partneriem no topošā ministra tiks gaidīta jau līdz ar amatā stāšanās brīdi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV