Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

DU Vācu valodas tālākizglītības centram aprit 10 gadi

Vita Viļevko, 15.10.2010. 09:46

Šī gada oktobrī aprit 10 gadi kopš Daugavpils Universitātē (DU) darbojas Vācu valodas un Vācijas novadmācības reģionālais tālākizglītības centrs (VVTC). Tā galvenais darbības mērķis ir popularizēt vācu valodu un kultūru Latgales reģionā.

VVTC tika atklāts 2000. gada 16. oktobrī. Tā dibinātāja bija kādreizējā DU Vācu valodas katedras vadītāja asoc. prof. J. Mordašova, bet centra izveide tika realizēta pateicoties Roberta Boša fonda, Gētes Institūta Rīgā (www.goethe.de/riga) un DU atbalstam. Pirmais VVTC vadītājs bija Roberta Boša fonda lektors J.Grabovskis. No 2003 līdz 2006. gadam centru vadīja Roberta Boša fonda lektore A. Štrica, bet no 2006. gada to vada M. Kezika.

VVTC piedāvā plašas iespējas vācu valodas mācībspēkiem un studējošajiem iegūt tālākizglītību, dalās pieredzē, darbojas kā padomdevējs jautājumos, kas saistīti ar stipendiju iespējām un uzturēšanos Vācijā. Centra telpās ir izvietota plaša bibliotēka, kas ir pieejama ikvienam interesentam. Tajā var atrast jaunāko metodisko un zinātnisko literatūru, daiļliteratūru, kā arī audio un video materiālus.
Laika gaitā VVTC ir izveidojušās arī savas tradīcijas – regulāri tiek organizēti dažādi lasījumi un autorvakari, izstādes, konkursi skolēniem, teātra izrādes, koncerti, ekskursijas, semināri skolotājiem, dažādas darbnīcas u.c. pasākumi.
VVTC jubilejai veltītais svinīgais pasākums un vācu grupas „Iceland Blues Band" koncerts notiks 15. oktobrī plkst. 16:00 Park Hotel „Latgola" restorānā „PLAZA".

Papildus informācija:
Marina Kezika
VVTC
Vienības iela 13 401. kab., Daugavpils
t.: 654 26535
e-pasts: marina.kezika@du.lv
http://du.lv/lv/fakultates/hf/strukturvienibas/centri/vacu_valodas_centrs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV