Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

LU Fonda mecenātu stipendijām pieteikušies vairāk nekā 400 pretendentu

Laine Dobulāne, 18.10.2010. 15:13

2010./2011.akadēmiskajā gadā Latvijas Universitātes (LU) Fonda mecenātu stipendijām ir pieteikušies 445 pretendenti, kas ir par 10% vairāk nekā pērn. Uz vienu stipendiju vidēji pretendē pieci studenti.

Vislielākais konkurss tāpat kā gadu iepriekš ir uz LU humanitāro zinātņu studentiem paredzēto Ernesta Felsberga piemiņas stipendiju – 15 studenti uz vienu stipendiju. Liela interese ir par LU dižmecenāta Kristapa Morberga stipendiju izcilniekiem – uz katru stipendiju pretendē astoņi LU studenti. Kristapa Morberga stipendiju šogad saņems arī pieci Rīgas Tehniskās universitātes studenti un viens Daugavpils Universitātes students.

Tāpat šogad LU Fonds sadarbībā ar mecenātiem izveidojis piecas jaunas stipendijas jaunajiem pētniekiem - Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas ārpus Latvijas Rītdienas fonda stipendiju, „Ad verbum" stipendiju, Latvijas Zvērinātu notāru padomes stipendiju, Zvērinātu advokātu biroja „Sorainen" stipendiju, Jāņa Priedkalna Medicīnas zinātņu pētniecības fonda stipendiju – uz katru no tām pretendē vidēji pieci studentiem.

Šogad vairāk pieteikumu saņemts arī uz Armīna Rūša piemiņas stipendiju Latvijas augstskolu studentu un studenšuRaimonda Strode korporāciju biedriem – stipendiju cer iegūt Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes un LU studenti.

No 21.novembra līdz 3.novembrim notiks stipendiju pretendentu intervijas klātienē, lai izvēlētos atbilstošākos stipendiju ieguvējus 2010./2011. akadēmiskajā gadā. Šogad stipendijās studentu atbalstam tiks izmaksāti ap 120 000 latu.

Šajā akadēmiskajā gadā LU Fonds piedāvāja šādas stipendiju programmas:
LU dižmecenāta Kristapa Morberga stipendijas – izcilniekiem (sākot no 7,5 ballēm), sabiedriski aktīviem un motivētiem studentiem.
Jauno pētnieku stipendijas dažādu zinātņu nozaru un fakultāšu studentiem – humanitāro, sociālo un eksakto zinātņu nozaru studentiem.
Korporāciju un mūža organizāciju stipendijas (Armīna Rūša piemiņas stipendija, „Lettonia" stipendija)
Sociālā stipendiju programma „Ceļamaize 2010 un M.M.V. Petkevičs stipendija".

Par LU Fondu

Nodibinājums „LU Fonds" darbojas kopš 2004.gada un ir respektabla mecenātisma organizācija, kura rūpējas par izciliem, centīgiem (arī ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu) studentiem, pedagogiem, zinātniekiem un izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekiem sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV